Ciorba de burta la ceaun

de Constelatialeu in Ciorbe, 1 Sep 2018 | 9040 vizualizari

 

Provocarea GastroArt ....fara introducere prea mare ca sunt suferinda, ma doare-n gat, dar m-am dres cu ciorba de burta de sub burta....=))

 

INGREDIENTE

  • 2 kg burta de vita
  • 3 kg de turloaie de vita
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 pastarnaci
  • sare
  • 500 g smantana dulce cu 35% grasime
  • 200 ml otet
  • 8 galbenusuri
  • 2 linguri de faina
  • 2 capatani de usturoi
  • 100 g unt
  • suplimentar
  • usturoi tocat
  • otet
  • smantana dulce
  • piper
  • ardei iute
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta la ceaun:

mai intai mergem la macelarie si cumparam materia prima, adica burta de vita, de preferat s ao alegem cu muchie si turloaie de vita. Spalam burta si turloaiele ( oase) foarte bine, apoi le punem in tuci, turnam 6 l de apa si o lingura de sare grunjoasa, lasam sa fiarba pana pica zgarciurile de pe oase si burta este fiarta, din cand in cand mai adaugam apa sa avem tot timpul cca 6 l de zeama.

Cu 1 ora inainte sa oprim focul adaugam legumele. Eu am fiert cu o seara inainte oasele si burta. A doua zi punem pe foc tuciul sa se incalzeasca putin, scoatem turloaiele, burta si legumele, strecuram zeama si o punem la loc in tuci .

Taiem fideluta burta si curatam turloaiele . Cand incepe sa fiarba zeama, adaugam burta taiata si ce am scos dupa turloaie. Separat, intr-un castron punem 8 galbenusuri, smantana si faina amestecam bine. Dam pe razatoarea mare morcovul si pastarnacul fiert si usturoiul  zdrobit, punem o tigaie la incins adaugam untul si lasam sa se topeasca apoi punem legumele rase si usturoiul zdrobit. Calim cca 10 min si adaugam legumele calite peste galbenusuri, omogenizam bine.

Punem otet si sare si stingem cu zeama din tuci, apoi rasturnam tot amestecul peste zeama din tuci, lasam sa dea un clocot. Cine doreste mai adauga usturoi, smantana si otet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta la ceaun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

abstract01 1

10.02.2020, 17:02

Olrich 1

16.10.2020, 20:04

Ar fi de preferat cand scrieti ceva ce citeste toata Romania sa nu mai folositi regionalisme din Oltenia.Nu pricep defel ce inseamna ,,turloaie,,De aemenea nu inteleg ce ati scos ,,dupa turloaie,, si tot asa...
Penibil

Constelatialeu 1

16.10.2020, 21:04

Olrich, daca citeai toata reteta vedeai ca in paranteza la turloaie scrie oase, dar e clar ca n-ai citit si nu avem ce discuta. E liber sa nu-ti placa, deci poti sa treci mai departe.Desi nu cred ca te intereseaza, dar totusi iti spun, la macelaria de unde le-am cumparat exact asa scria pe eticheta ''turloaie de vita'' partea de os cu tendoane si zgarciuri de la piciorul vitei.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de lascute cu afumatura