Afara era un vant rece, asa ca mergea foarte bine o ciorba calda si consistenta. La mine ciorbele sunt mereu o improvizatie :) Bine ca mi-am facut pagina asta ca sa gasesc reteta daca mai vreau sa fac, ca foarte gustoasa a iesit! Desi ma tem ca tot mai scot sau pun eu ceva, ca nu pot altfel:))
Carnea am spalat-o bine si am tinut-o in apa rece putin, apoi am taiat-o in bucati mici. Morcovii i-am taiat rondele mai grosute si ceapa fideluta.Carnea, ceapa si morcovii i-am pus in oala la calit cu f putin ulei.
Dupa ce s-au calit am adaugat apa pana la jumatate si am lasat sa fiarba 20-25 min, pana cand carnea a fost fiarta.
Intre timp am curatat cartofii si i-am taiat bucatele, ardeii fidelute, varza fideluta si dupa ce a fost fiarta carnea le-am adaugat pe toate in oala, am pus si conserva de rosii, cele 3 cuburi de vita, putina sare, piper si am adaugat apa cat sa fie de consistenta unei ciorbe.
Am lasat sa fiarba inca vreo 20 min, pana cand au fost gata cartofii si varza.
Se gusta si daca e nevoie se mai aduga delikat de legume sau sare dupa gust. Cand e gata se adauga tarhonul si patrunjelul verde tocat marunt si se mai da 2-3 clocote.
A fost delicioasa si chiar ne-a incalzit (mai ales ca am servit-o toti fierbinte!)
1
se serveste cu smantana si ardei iuti .