Ciorba de cocos

de Ela68 in Ciorbe, 15 Mar 2013 | 21873 vizualizari

 

De ceva vreme ma bate gandul sa ma las de carne. Nu stiu voua cum vi se pare, dar in ultima vreme am impresia ca puiul ( sau curcanul ) pe care-l cumpar de la supermarket nu mai are niciun gust. Asa ca m-am hotarat , voi consuma doar carne de pasare crescuta la tara. Chiar daca primesc destul de rar un cocos sau o gaina, prefer s-o savurez cat de mult pot. Asa imi dau seama cat de mult imi lipseste viata la tara, copilaria alaturi de bunici si aerul curat, nepoluat. N-au ramas in satul bunicilor decat cateva batranele ce greu razbesc in viata dura de astazi.Mi-e dor de vremurile de odinioara !
Sa ramanem totusi intr-o nota optimista si sa purcedem la realizarea unei ciorbe gustoase.

 

INGREDIENTE

  • 1 cocos crescut la curte
  • 4 morcovi
  • 2 radacini patrunjel
  • 2 buc pastarnac
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa sau/si 2 cepe verzi
  • 2 buc ardei gras
  • 2 legaturi leustean
  • 1 cartof
  • sare
  • 1 litru de bors
  • 1 galbenus (optional)
  • 100 ml smantana pentru servit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cocos:

Carnea bine curatata si portionata se pune la fiert in 3 litri de apa rece cu o lingurita de sare. Se aduna bine spuma si se controleaza cu o furculita daca este bine patrunsa. Pulpele si pieptul le-am pastrat si le-am facut ostropel, urmeaza reteta cat de curand.


Zarzavatul, mai putin cartoful si ardeiul gras, se spala, se curata si se toaca cubulete. Calim doua minute cu putin ulei pentru a obtine o aroma mai pronuntata si pentru culoarea galbena pe care o da morcovul.


Taiem cartoful cubulete si ardeiul gras julienne. Adaugam peste zarzavatul calit zeama in care a fiert cocosul, strecurata, impreuna cu bucatile de carne. Lasam sa fiarba cinci minute. Adaugam cartoful si ardeiul gras, ptrivim de sare si mai lasam zece minute la foc mediu, cu capac.


Fierbem borsul separat si-l adaugam la ciorba. In mod normal, tot procesul de fierbere al zarzavatului nu va depasi 20 minute. Stingem focul si adaugam leusteanul.


Se poate drege cu un galbenus si smantana. De data asta, am lasat-o nedreasa, dar am servit-o cu smantana si ardei iute.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Lia_ 1

01.03.2014, 23:27

Felicitari, Ela, pentru premiu, felicitari pentru reteta si pentru introducerea scrisa atat de frumos

Ela68 1

02.03.2014, 09:03

Lia, multumesc

Xandrinne 1

13.04.2015, 05:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorbita de cocos