Ciorba de miel

de Oana in Ciorbe, 20 Apr 2009 | 17624 vizualizari

 

Nu putea sa lipseasca de la masa de Pasti! Ciorba de miel este foarte racoritoare, facuta cu bors proaspat de casa si cu multe verdeturi.

 

INGREDIENTE

  • carne de miel (coaste, sira, cap)
  • 3 morcovi
  • un pastarnac
  • o jumatate de telina
  • un ardei gras
  • o legatura de ceapa verde
  • 2 legaturi de loboda verde
  • o legatura de untisor
  • o mana de orez
  • un litru de bors proaspat
  • o cutie de rosii in bulion
  • un ou
  • o legatura de leustean
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel:

 Aceasta reteta de ciorba de miel este numai buna de pus pe masa de Pasti. Iata cum se prepara:

Carnea se curata bine de piele si grasime, se spala cu apa rece si da intr-un clocot. Se spala iar de spuma si se pune la fiert. Dupa ce clocoteste bine se adauga legumele taiate marunt.

 Loboda si untisorul se spala si se oparesc cu apa clocotita, apoi se scurg si se toaca marunt.

Cand legumele au fiert se adauga in ciorba orezul. Urmeaza borsul si rosiile maruntite. La final se adauga loboda si untisorul si se mai lasa cateva clocote.

Se bate un ou deasupra, sa se faca zdrente si se presara leusteanul tocat fin.

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de miel-0
Ciorba de miel-1
Ciorba de miel-2
Ciorba de miel-3
Ciorba de miel-4
Ciorba de miel-5
Ciorba de miel-6
Ciorba de miel-7
Ciorba de miel-8
Ciorba de miel-9

COMENTARII (13)

DIANA B

DIANA B 1

09.04.2015, 09:59

... si servita cu un kg de smantana , pfoai , sa-ti bati copchii (daca-i ai ) (glumesc )

Oana

Oana 1

09.04.2015, 15:09

O sa mancam mai degraba cu un iaurt grecesc cu grasime mai putina, ca sa nu ne cada greu ciorbita

Panacris

Panacris 1

10.04.2015, 20:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!