Ciorba de miel a la Radu Anton Roman

de MotanLaOale in Ciorbe, 18 Mai 2015 | 1019 vizualizari

 

Am facut si eu aceasta ciorba renumita si pot sa va spun ca-si merita renumele.

 

INGREDIENTE

  • 700-800g miel (1/2 cap, coaste, coada)
  • 3 morcovi
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 100g orez
  • 200ml smantana
  • 2 oua
  • 1 legatura loboda
  • 1 legatura leurda
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura leustean
  • 1 linguta tarhon in otet
  • 1 litru bors
  • 50ml ulei
  • vegeta
  • piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel a la Radu Anton Roman:

Carnea de miel se spala bine si se da un clocot in apa rece cu sare.

Se scoate, se clateste si se pune deoparte.

Zarzavaturile se curata si se toaca.

Intr-o oala se pune uleiul, ceapa si zarzavatul si se caleste 3-4 minute.

Se pune vegeta, piper si carnea, se pune si apa si se lasa sa fiarba incet o ora.

Se adauga orezul spalat.

Se adauga loboda si leurda tocata marunt si se mai lasa 15-20 minute.

Se adauga borsul, fiert separat, si se mai lasa cateva clocote.

Se pune leusteanul si tarhonul tocate marunt si tarhonul si se mai lasa cateva clocote.

Se potriveste de sare si se da la o parte de pe foc.

Intr-un castron se amesteca smantana cu ouale si putina sare.

Se ia din ciorba fierbinte cate un polonic si se toarna in castron amestecand.

Se toarna in oala castronul si se amesteca bine.

Se serveste cu ardei iute.

Pofta Buna!

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel a la Radu Anton Roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

MotanLaOale 1

19.05.2015, 07:41

Multumesc

mirela0911 1

19.05.2015, 13:06

MotanLaOale 1

19.05.2015, 13:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!