Ciorba de miel reteta cu leurda si lapte batut

de Sim0na in Ciorbe, 4 Mai 2015 | 3589 vizualizari

 

 Ciorba de miel reteta

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de miel cu os
  • 3 morcovi micuti
  • 1 telina mica
  • 2 cepe
  • 2 linguri orez
  • 1 mana leurda
  • 1 litru lapte batut
  • 2 galbenusuri
  • cca 100 ml otet
  • sare
  • piper boabe
  • leustean
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel reteta cu leurda si lapte batut:

Carnea de miel am spalat-o bine in mai multe ape, apoi am pus-o la fiert in apa rece. Am adaugat sare si piper boabe si am luat spuma de cate ori a fost cazul.

Cand carnea nu si-a mai lasat spuma, am pus ceapa, morcovul si telina, toate tocate marunt. Am lasat sa fiarba cca 20-30 minute, apoi am pus orezul si leurda tocata marunt, si am mai lasat vre-o 15 minute la foc mic.

Am adaugat otetul. Galbenusurile le-am amestecat cu lapte batut (sau 500 ml smantana), apoi am luat din oala zeama fierbinte si am adus amestecul la temperatura ciorbei. Am rasturnat totul in oala si am lasat sa dea intr-un clocot. 

Am pus leusteanul tocat marunt, am potrivit de sare si am oprit focul. O bunatate de ciorbita!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel reteta cu leurda si lapte batut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

dantes 1

05.05.2015, 10:45

Buna!

laura_n 1

05.05.2015, 16:59

asa-i cu maritisul... gatesti non stop ))

reisnaor_2006 1

11.12.2015, 12:15

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu zeama de varza