Ciorba de miel cu smantana si lamaie

de Sidy in Ciorbe, 7 Mai 2013 | 1805 vizualizari

 

Ciorba de miel cu smantana si zeama de lamaie este potrivita pentru masa de Pasti, pentru ca are un gust acrisor, este consistenta si aromata cu leustean proaspat.
Eu zic ca a fost o ciorbita revigoranta....

 

INGREDIENTE

  • 700 g carne miel cu os
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1/2 telina
  • 1 ceapa
  • o gramajoara macris
  • 1 legatura marar verde
  • 1 legatura leustean verde
  • 200 ml smantana
  • 1-2 galbenusuri
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel cu smantana si lamaie:

Curatam zarzavatul si ceapa. Zarzavatul il dam pe razatoarea mare, ceapa o lasam intreaga.


Carnea o portionam potrivit .


Morcovii ii tragem putin la tigaie , pentu o culoare frumoasa data ciorbei.


Punem carnea la fiert in apa cu sare, cand clocoteste o spumuim.


Adaugam apoi zarzavaturile si ceapa intreaga.Asezonam si lasam sa fiarba aproximativ 50 de minute, la foc mic.


Macrisul il curatam de codite, il spalam bine, il rupem cu mana si il introducem in ciorba.


Lasam sa mai fiarba 10 minute.


Galbenusurile le amestecam cu smantana si un polonic de ciorba fierbinte, apoi rasturnam compozitia in ciorba, lasam sa dea un clocot.


Servim ciorba cu zeama de lamaie pusa in ea si cu verdeata presarata deasupra.


Pofta mare sa aveti.

 

TIPS-URI

1

Ardeiul iute este indicat sa il serviti cu aceasta ciorba revigoranta...

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel cu smantana si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Bya Ralu 1

07.05.2013, 14:57

Anett 1

07.05.2013, 15:52

Sim0na 1

07.05.2013, 20:12

N-am facut pana acum cu smantana, dar o am pe lista

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cap de miel - ciorba nr. 100-