Ciorba de miel cu tarhon

de Bunica in Ciorbe, 25 Apr 2017 | 274 vizualizari

 

Ciorba de miel cu tarhon este nelipsită de la masa de Paști. Pentru mine face parte din Delicii de Paști.

 

INGREDIENTE

  • 8 bucăți din șirul de miel
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 1 bucată țelina mică
  • 2 linguri ardei gras
  • 300 ml. borș
  • 1 ou
  • 1/2 linguriță tarhon
  • sare
  • o legătură de leuștean verde
  • 50 g orez
  • 200 ml suc de roșii.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel cu tarhon:

Bucățile de carne cu os spălat se pun la fiert, într-o oală de 5 l.


În timpul fierberii se spumuiește.


Când carnea este fiartă pe jumătate, se adaugă legumele.


Legumele curățate, spălate, se toacă mărunt și se adaugă în oala de ciorbă.


Încercăm morcovul și, dacă este fiert, adăugăm orezul spălat.


Când orezul este pe jumătate fiert, adăugăm sucul de roșii și tarhonul.


Lasăm la fiert 10 minute, apoi adăugăm borșul pe care l-am fiert în prealabil.


Potrivim de sare.


Într-un castron, punem un ou pe care-l amestecăm puțin cu ajutorul unei furculițe.


Stingem focul și turnăm oul în ciorba, amestecând cu o lingură de lemn.


Leușteanul spălat și tocat mărunt se pune când ciorba s-a răcit puțin.


Să vă fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Borșul se pune, după ce a fost fiert în prealabil.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Adi 1

28.04.2017, 19:49

Foarte buna!

miki_a 1

29.04.2017, 14:33

mihaelar63 1

07.05.2017, 22:26

Asa este Buni !!! Nu putem rata ocazia unei asemenea bunatati de sezon

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Bors de peste