Ciorba de miel reteta

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 4 Apr 2016 | 4290 vizualizari

 

Ciorba de miel reteta
Este sezonul de primavara al taierii mieilor. Am preaparat o ciorba din cap de miel proaspat , necongelat. Este o ciorba deosebit de gustoasa daca o prepari cum trebuie. Se aduga multe verdeturi, deci este si plina de vitamine . 

 

INGREDIENTE

  • 1 cap miel
  • 1 luingurita rasa boabe piper negru
  • 2 foi dafin
  • 2 linguri otet
  • 3 morcovi
  • 2 cepe mici
  • 2 tije telina
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 felie telina
  • 1 ardei gras mare
  • 1/2 ardei galben
  • 1 lingurita condimente uscate - oregano ,rozmarin , chilli
  • 1 cana smantana
  • 3 linguri orez
  • 3 linguri tarhon in otet
  • sare
  • piper

,,Vitamine ''

  • urzici verzi
  • spanac verde
  • salata verde
  • macris
  • salatica de padure untisor , grausor , salata mieilor , iarba randunelului ]
  • leurda
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel reteta:

  1. Capul de miel; se spala bine si se pune la fiert  3apa [ sa-l acopere bine ] . Se aduga ,otet , foi dafin si boabe de piper .
  2. Fierbeti bine capul de miel tim de o ora .Din cand in cand spumati .
  3. Pregatiti legumele . le spalati si curatati . Taiati cubulete radacinoasele si ardeii .
  4. Trageti oala de pe foc , scoateti capul de miel pe un platou si strecurat lichidul intr-o alta oala .
  5. Se pune oala cu zeama la fiert din nou si se aduga radacinoasele taiate cubulete , cepele intregi , si tijele de telina .
  6. Dupa ce au fiert 15 minute puneti la fiert usturoiul verde tocat si orezul . Lasati la fiert inca 10 minute . Adugati suplimentar apa , daca doriti sa preparati mai multa ciorba .
  7. Alegeti bucatile frumoase de carne de pe capul de miel . Cu ajutorul unui cutit desfaceti calota craniana [ dupa ce a fiert aceasta operatiune se face usor ] . Scoateti creierul si curatati s i portionati limba .
  8. Adugati limba , creierul si bucatele de carne in oala cu ciorba .
  9. Incercati daca a fiert morcovul . In caz afirmativ dregeti ciorba cu tarhon in otet tocat , smantana .
  10. Gustati si sarati, piparati , acriti daca mai este nevoie .
  11. Spalati bine verdeturile si le tocati fasii.
  12. Adugati verdeata in ciorba fierbinte , inainte de servire [ pentru a-si pastra vitaminerle si culoarea frumoasa ] .
  13.        Pofta buna

TIPS-URI

1

Smantana se amesteca [ se desface] cu o cantitate cel putin egala de zeama fierbinte . Astfel se evita formarea de cocoloase .

2

Folositi smantana de calitate , adevarata , cu cel putin 25% grasime . daca va faceti griji pentru silueta folositi o cantitate mai mica sau inlocuiti cu un iaurt gras grecesc de 10 %Grasime .

3

Verdeata se aduga la sfarsitul fierberii . Doar se opareste daca doriti sa-si pastreze vitaminele si culoare frumoasa de verde .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel reteta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Bubulyk 1

10.04.2016, 20:45

De sezon

Andra_Constantinescu 1

11.04.2016, 13:45

Ce-mi plac mancarurile tale! Sunt asa de colorate!

mihaelar63 1

12.04.2018, 23:56

Andra si ale tale sunt la fel

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa de varza, cu carne