Ciorba de oase de porc afumate

de Sim0na in Ciorbe, 6 Mar 2012 | 17521 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 bucati sira de porc afumate
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/4 telina
  • 1/2 pastarnac
  • 1/2 cescuta orez
  • suc de rosii
  • 1 lingura delikat
  • 1 lingura bors magic
  • patrunjel
  • leustean
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de oase de porc afumate:


Oasele le-am spalat bine-bine in mai multe ape. Le-am pus la fiert fara sare (oasele fiind deja sarate), luand spuma de cate ori a fost nevoie. Am lasat sa fiarba cca 1 ora si jumatate (noua ne place carnea fiarta bine).


Cat oasele sunt la fiert, am pregatit legumele, tocandu-le marunt.


Dupa cca 1 ora, am strecurat de 2 ori zeama (na, obsesia mea..), si am reluat fierberea, adaugand si legumele tocate.


Cand si legumele erau aproape fierte, am adaugat orezul, si am amestecat din cand in cand ca acesta sa nu se prinda de oala.


Dupa cateva minute am pus si sucul de rosii, si am mai lasat cateva clocote.


Am pus borsul si am lasat sa clocoteasca. Am mai adaugat si o lingura de delikat, dar daca oasele sunt prea sarate nu mai puneti. Eu nu am pus sare deloc.


Am tocat leusteanul si patrunjelul marunt si dupa ce am oprit focul l-am pus in oala. Am acoperit cu un capac ca aromele sa se combine..


N-am rezistat prea mult pe langa oala... si am pus ciorbita in castronele...


Am servit-o dreasa cu smantana, alaturi de ardei iute si binenteles cu painica facuta-n casa!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de oase de porc afumate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

mamaieelena 1

07.03.2012, 09:44

MIUTA 1

07.03.2012, 14:25

Foarte buna

Sim0na 1

08.03.2012, 20:57

Multumesc fetelor! Pupici tuturor si.. La Multi Ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

RETETA RECOMANDATA
Ciorba din oase de porc acrita cu zeama de varza