Ciorba de perisoare

de Ina in Ciorbe, 1 Iul 2010 | 12463 vizualizari

 

Revigoranta :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru perisoare:  
  • 0,5 kg. carne tocata, amestec  porc  cu vita
  • 1 pumn cu orez
  • 2 oua
  • 1 lingura cu varf cu faina
  • 1 ceapa
  • 2 linguri cu bulion
  • patrunjel verde
  • piper
  • sare
  • Pentru ciorba:  
  • 1 ceapa potrivita ( eu am folosit  3 fire de ceapa verde )
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei gras
  • 1 mana de orez
  • 300 g. rosii in bulion sau suc de rosii
  • 1litru bors
  • Optional - smantana
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Prepararea perisoarelor :


Amestecam ingredientele cu mana pentru a obtine o pasta de carne uniform condimentata( ceapa o calim putin inainte de adaugarea in compozitia de carne ). Luam din compozitia obtinuta cantitati mici pe care le rulam in podul palmei pana formam sfere de carne. Asezam perisoarele pe un tocator sau o tava si ne luam de prepararea ciorbei.


Ceapa, ardeiul gras si morcovul tocate se pun la fiert in apa cu putina sare . Cand apa fierbe adaugam orezul si rosiile sau sucul de rosii. In ciorba clocotinda punem cu grija perisoarele si lasam sa fiarba pana se ridica toate deasupra si vedem ca orezul e inflorit. Adaugam borsul si potrivim de sare. Mai lasam sa dea 2-3 clocote si oprim focul . Deasupra presaram leustean verde, tocat marunt.


Servim fierbinte cu sau fara smantana, dupa optiunea fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 22 %
899.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

merion35 1

09.10.2012, 20:27

abia astept sa fac....arata nemaipomenit de gustoasa

babi5 1

22.08.2013, 09:36

buna tare

Krystyan Trendy 1

28.10.2013, 10:20

buna ciorbica

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Tabita _

8081 puncte

mihaelar63

6118 puncte

mirela0911

5306 puncte

-Licurici-

5012 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri de curcan cu ciuperci in sos alb

de Rocsi 9

ieri la 20:19

Pizza vegana, cu tofu

de RODIMUR 7

ieri la 20:17

Ghiveci de legume(varianta de primavara)

de katty 6

ieri la 19:08

Ardei kapia copt cu sos alb si telemea de oi

de katty 6

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu sfecla rosie si legume