Ciorba de peste

de mihaelar63 in Ciorbe, 20 Ian 2010 | 12592 vizualizari

 

o gustoasa ciorba de peste (crap) , usor de preparat .se poate consuma si in zile de post cu dezlegare la peste .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg capete , cozi de peste [ am pus si laptii ]
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 felie de telina
  • 1 ceapa
  • 2 cartofi
  • 5 catei  de usturoi
  • 1 ardei rosu ,
  • 1 ardei iute
  • 1 pahar bulion
  • zeama de la o lamaie
  • busuioc
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de peste:

Preparare ciorba de peste

  1. capetele si cozile de peste se spala si se pun la fiert in apa cu sare   15 min ,dupa care se strecoara zeama.in strecuratoare se curata carnea de peste sa nu ramaie nici un os.
  2. legumele se curata si se spala . morcovul si albitura se razuiesc pe razatoare a cu ochiuri mari .
  3. ceapa ,ardeii , usturoiul , ardeiul iute  se taie marunt si se pun intr-o oala si se prajesc usor impreuna cu restul legumelor razuite .
  4. se toarna deasupra zeama de la fierberea pestelui si se mai fierb cam 15 min ,
  5. se adauga la sfarsit bulionul in ciorba de peste , busuiocul, patrunjelul verde , zeama de lamaie si piperul .
  6.  cand se serveste la masa carnea de peste se pune in fiecare farfurie si se pune ciorba de peste deasupra .

TIPS-URI

1

zeama de lamaie se pune numai daca ciorba de peste va place mai acra .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Panacris 1

14.06.2013, 20:22

Krystyan Trendy 1

21.10.2013, 17:45

Nu prea ma impac eu cu ciorba de peste, dar am facut dupa reteta ta si e foarte buna

mihaelar63 1

25.10.2013, 02:28

Krysty , ma bucur ca ai avut incredere si curaj sa testezi ciorbita de peste

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de curcan