Ciorba de praz

de Ancutsa in Ciorbe, 21 Noi 2019 | 2475 vizualizari

 

O ciorbă minunată pentru sezonul rece, când pe piață găsim praz din abundență și putem găti variat cu praz.

 

INGREDIENTE

  • 1 legătură praz;
  • 2 cepe galbene;
  • 1 morcov;
  • 1 ardei gras verde;
  • 1 ardei gras roșu;
  • 1 lingură orez;
  • 200 g roșii cubulețe la cutie;
  • Sare, după gust;
  • 2,5 l apă;
  • 500 ml borș;
  • 40 ml ulei,
  • Leuștean și pătrunjel proaspete
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de praz:

 

 

 Se curăță și se spală ardeii, cepele și morcovul. Se taie ardeii cubulețe, se toacă mărunt cepele și se dă morcovul pe răzătoare. Prazul se curăță de primul strat, se clătește în apă rece și se taie rondele.

Se călesc legumele într-o oală de 3 l pentru ciorbă, în puțin ulei, apoi se completează cu apă și se lasă la fiert. Când începe să fiarbă, se adaugă și o lingură de orez.

Când legumele sunt fierte, se adaugă roșiile cubulețe, se acrește cu borș, după gust, apoi se mai lasă să fiarbă puțin.

Se ia focul și se presară verdețuri proaspete, după gust.

 

Timp pregătire: 10 min

Timp gătire: 30 min

Porții: 8

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/11/ciorba-de-praz.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de praz" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de praz