O ciorbă minunată pentru sezonul rece, când pe piață găsim praz din abundență și putem găti variat cu praz.
Se curăță și se spală ardeii, cepele și morcovul. Se taie ardeii cubulețe, se toacă mărunt cepele și se dă morcovul pe răzătoare. Prazul se curăță de primul strat, se clătește în apă rece și se taie rondele.
Se călesc legumele într-o oală de 3 l pentru ciorbă, în puțin ulei, apoi se completează cu apă și se lasă la fiert. Când începe să fiarbă, se adaugă și o lingură de orez.
Când legumele sunt fierte, se adaugă roșiile cubulețe, se acrește cu borș, după gust, apoi se mai lasă să fiarbă puțin.
Se ia focul și se presară verdețuri proaspete, după gust.
Timp pregătire: 10 min
Timp gătire: 30 min
Porții: 8
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/11/ciorba-de-praz.html