Ciorba de salata verde cu afumatura

de Tuxedo in Ciorbe, 2 Iun 2013 | 4676 vizualizari

 

Dupa atatea dulciuri, am zis sa mai postez si ceva asa ca sa ne spalam matele :-).
Ciorbica asta mie imi place foarte mult, mai ales daca are si niscaiva sunculita si omleta! atunci chiar ca dau orice ciorba de carne pe ciorbita asta super delicioasa! merge bine si cu iaurt si asezonata cu mult marar verde.
Sper sa va placa si voua :-)

 

INGREDIENTE

  • Pentru o oala de 4 l
  • - o salata
  • - 1 morcov mare
  • - 1 pastarnac
  • - 3 tije telina petiol (sau un sfert telina radacina)
  • - o ceapa mare
  • - 1 ardei gras
  • - 5 linguri de ulei
  • - 1 lingura vegeta
  • - sare dupa gust (daca mai e cazul, dupa ce ati pus vegeta)
  • - 2 linguri orez
  • - 4 oua (pentru omleta)
  • - bucatele de sunculita afumata
  • - o legatura marar
  • - 1l bors (sau zeama de la o lamaie)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata verde cu afumatura:

Spalam bine salata si o taiem fasii. O punem deoparte intr-un castron.


Punem legumele tocate in oala cu apa pe care am umplut-o doar pe jumatate. Adaugam sare iar cand s-au fiert, punem o lingura de vegeta (daca folositi, daca nu, doar sare) si putin piper. Gustam si daca mai este nevoie de sare, mai adaugati dupa gust.


Punem orezul si salata in oala si lasam sa fiarba la foc mediu.


Intr-o tigaie teflonata, punem cateva linguri ulei si prajim sunculita afumata. Cand s-a rumenit, adaugam cele 4 oua baute bine si rumenim pe o parte si pe alta.


O taiem bucatele si o punem in ciorbita. La final se adauga borsul dat intr-un clocot si verdeata tocata marunt.


O putem drege cu iaurt sau smanatana.


Este delicioasa!


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot inabusi putin legumele inainte de a le pune la fiert.

2

Se poate drege cu smantana, iaurt sau chiar lapte batut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata verde cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

diaconta 1

02.06.2013, 22:11

Vreau sa spun ca la noi in casa,sunt putine mancaruri fara morcov )))

Sim0na 1

03.06.2013, 11:04

Si eu pun morcov in toate ciorbele.. Buna tare ciorbita asta!

Krystyan Trendy 1

05.11.2013, 10:56

buna ciorba

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de salata verde cu zdrente