Ciorba de spanac de post

de carmenvlad in Ciorbe, 14 Apr 2011 | 20422 vizualizari

 

Este o ciorba usor de facut, cu legume specifice primaverii si potrivita pentru post.

 

INGREDIENTE

  • 600-700 g spanac verde
  • 8 fire ceapa verde (sau cate doriti)
  • 4 fire usturoi verde
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 50 g orez
  • 1 morcov potrivit
  • 1 pastarnac mic
  • 1 ardei gras rosu
  • 4 linguri ulei
  • Sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita secretul gustului de legume
  • 2 lingurite bors magic
  • Cateva boabe de piper
  • 1 legatura leustean verde
  • 1 legatura marar verde
  • 2.5 l apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de spanac de post:

Se alege spanacul si se spala bine sub jet de apa. Se curata si se spala toate celelalte legume. Intr-o oala se pune apa la fiert, impreuna cu ½ lingurita sare si cateva boabe de piper. Intr-o tigaie se caleste in ulei ceapa si usturoiul verde tocate marunt. Morcovul, pastarnacul si ardeiul gras se taie cubulete si se caleste impreuna cu ceapa si usturoiul. Spanacul se rupe in 3-4 bucati sau se taie cu cutitul si se pune in tigaie peste amestecul de legume (nu il oparesc deoarece vreau sa pastrez toate vitaminele din el si sa fie putin crocant). Se amesteca bine si se lasa s fiarba pana cand scade apa din el. Se dizolva pasta de tomate cu ½ cescuta apa calda si se pune peste legume. Se lasa sa dea cateva clocote si se pune compozitia in apa care fierbe. Se adauga orezul ales si spalat, secretul gustului si se lasa sa fiarba ciorba 20-25 de minute, pe jumatate acoperita. Se dizolva cele doua lingurite de bors cu putina apa calda si se pune peste ciorba. Se potriveste de sare si piper, se lasa sa dea cateva clocote si se opreste focul. Se presara leustean si marar proaspat tocat, se acopera oala cu un capac si se mai lasa ciorba 5-10 minute, pentru ca toate aromele sa se intrepatrunda. Eu am adaugat la final un ardei usturat rosu, pentru a da ciorbei putina iuteala.


Toate cantitatile pot suferi modificari. Incerc sa fiu cat mai exacta dar intodeauna ochiul este cel care stabileste cantitatile.


Ciorba pote fi dreasa cu un ou amestecat cu 2 linguri de smantana, daca nu este pregatita pentru post.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de spanac de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

elena1988 1

21.04.2011, 10:16

adry88 1

06.05.2011, 11:34

AndreiStarețul 1

10.11.2017, 07:06

Dacă puneți " secretul gustului " și " borș magic " înseamnă că vă plătesc vânzătorii de cancer, sau poate nu aveți treabă cu bucătăria!?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6624 puncte

Constelatialeu

4475 puncte

Rocsi

4453 puncte

Ksenya

3965 puncte

Panacris

3756 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de castraveti murati cu smantana si tarhon