Ciorba olteneasca de loboda

de Toamna07 in Ciorbe, 20 Mai 2013 | 3043 vizualizari

 

Din nenumaratele optiuni de verdeturi din piata am ales, de acesta data,loboda atat de frumos colorata, pentru ciorba mea utila in cura de primavara.
Loboda contine cantitati mari de vitamina A,K si C:exista 120-140 mg de vitamina C la 100 g planta..Este de aproape de doua ori mai concentrata decat kiwi si lamaia in aceasta vitamina.
Pentru a valorifica bine acest continut bogat de viotamina C,este bine sa fie consumata si in stare proaspata,in salate,in amestec de unt aromat cu verdeturi.Loboda are proprietati diuretice accentuate,laxative si detoxifiante.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg loboda
  • 2 morcovi
  • 3 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 legatura leustean
  • 3 oua
  • 1 litru bors
  • 100 ml smantana-optional
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba olteneasca de loboda:

Spalati loboda si rupeti-o in fasii. Puneti-o intr-o oala cu morcovii curatati si taiati marunt.Acoperiti-le cu apa si fierbeti-le 15 minute,apoi turnati borsul fiert separat.Adaugati usturoiul si ceapa tocate marunt si lasati-le sa fiarba incet.


Amestecati ouale batute cu putina faina si turnati amestecul in ciorba prin strecuratoarea de ceai,ca sa obtineti zdrente de ou. Mai fierbeti inca 10 minute,picurati cativa stropi de ulei ,sare,piper,apoi opriti focul. Adaugati leustean,eventual smantana,la servire.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba olteneasca de loboda" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Anett 1

20.05.2013, 22:54

Toamna07 1

23.05.2013, 22:17

Multumesc mult!

Angelina_Elena 1

07.06.2013, 16:41

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7809 puncte

RODIMUR

6345 puncte

Rocsi

6072 puncte

mirela0911

4809 puncte

Catalina L

4322 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Friptura de miel
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de loboda rosie