Ciulama cu pipote si inimi de pui

de Oana in Pui, 12 Sep 2009 | 85401 vizualizari

 

Este o mancare preferata de baietii mei, indiferent daca e cu pui, perisoare sau pipote. Absolut delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de pipote si inimi de pui
  • 1 morcov mare
  • 2 linguri cu smantana
  • 4 linguri cu faina
  • 2 -3 linguri cu ulei de masline
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • o legatura de marar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama cu pipote si inimi de pui:

Pipotele si inimile se curata bine, se spala si se oparesc cu apa fiarta. Se spala si se pun apoi la fiert impreuna cu morcovul in 2 l de apa. Se adauga sarea, piperul si foile de dafin si se lasa la fiert, cu capac, pana se inmoaie bine. Se scoate apoi morcovul si se lasa putin la racit.


Intr-o craticioara intinsa se pune uleiul, iar cand este incins se pune toata faina odata si se amesteca cu un tel. Imediat se toarna cate un polonic de supa fierbinte, amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase.


Cand ciulamaua a ajuns la consistenta unei smantani, se pune morcovul ras pe razatoarea mica, pipotele si inimile scurse si cele 2 linguri cu smantana. Se amesteca usor cu telul si se mai lasa la foc mic 5 minute. Se opreste focul si se pune mararul tocat fin.


Se serveste calda, cu mamaliguta!

 

TIPS-URI

1

Se pot adauga si ciuperci in ciulama, alaturi de pipote.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama cu pipote si inimi de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

danygospodina 1

23.01.2010, 14:25

Mai Bucataras, lasa-ma sa fierb organele, uite, au dat in foc si a cazut apa pe aragaz. Si era asa curat !
Pana nu-s gata, nici nu ma mai uit la comentarii. Si fara flacari violet. Cred ca de-asta ma chinui cu organili istea!

Oana 1

23.01.2010, 19:36

Ralu, cum a fost ciulamaua??

Gege 1

06.01.2012, 10:31

Acum pregatesc si eu ciulamaua...sper sa arate ca a ta !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Învârtita cu nuci și dulceață de caise

de RODIMUR 5

ieri la 23:04

Mâncărică de prune uscate și afumate, cu frecăței

de RODIMUR 5

ieri la 19:48

Carnati de casa

ieri la 17:27

Cheesecake cu cafea si ciocolata

de katty 5

ieri la 15:23

Chec aromat cu piscoturi si gem de caise

de katty 5

ieri la 15:00

RETETA RECOMANDATA
Ciulama cu ciuperci si piept de pui