Ciuperci umplute cu legume, la cuptor

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 7 Iun 2021 | 8023 vizualizari

 

Când am găsit la supermarket ciuperci champignons mari, cât palma, mi-am propus să fac două feluri de rețete: de post și de frupt (de dulce). Dacă pe cele de dulce le-am preparat la grill și le-am umplut cu șuncă și cașcaval, pe acestea de post le-am preparat la cuptor și le-am umplut cu legume. Printre legume am inclus și piciorușele ciupercilor, care mari fiind, deși erau numai în număr de cinci, au fost suficiente pentru a da umpluturii un gust delicios.

 

INGREDIENTE

  • 4-5 ciuperci champignons mari
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras roșu (1-2 ardei capia)
  • 1 ceapă galbenă
  • 4-5 căței de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 100 ml supă de legume (supă concentrată)
  • sare
  • piper
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute cu legume, la cuptor:

Se curăță ceapa, se spală, se mărunțește și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic.

Se curăță cățeii de usturoi, se spală, se mărunțesc și se călesc și ei ușor, în aceeași tigaie cu ceapa.

Se spală ardeii grași, se curăță de semințe și de cotoare, după care se taie cubulețe și se lasă în așteptare.

Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă.

Se rup piciorușele de la ciuperci, se curăță, se spală și se taie cubulețe.

Se adaugă ardeii grași în tigaie, la foc mic, și când s-au înmuiat, se adaugă și piciorușele ciupercilor, Se toarnă 100 ml de supă de legume (sau supă concentrată) și se lasă la foc mic, acoperit inițial) până ce scade lichidul și legumele se pătrund. Atunci se ia tigaia de pe foc și se condimentează umplutura cu sare și piper, iar la urmă se adaugă pătrunjel tocat.

Se curăță ciupercile de pielițe și de filamente, după care se spală rapid sub jet slab de apă și se zvântă (eventual se poate folosi un prosop de hârtie).

Se umplu ciupercile astfel curățate și spălate cu umplutura pregătită dinainte și se pun într-o tavă unsă cu ulei în prealabil. 

Se dă tava la cuptor, la temperatură medie, pentru 30 minute, până ce se înmoaie ciupercile. Atunci se scoate tava din cuptor și ciupercile umplute pot fi servite.

TIPS-URI

1

Nu este obligatoriu să curățați ciupercile de pielițe și filamente. Eu o fac, pentru că între acestea din urmă sunt adeseori firișoare de pământ și uneori chiar insecte.

2

Curățați ciupercile când umplutura este gata.

3

Spălați rapid, sub jet slab ciupercile (ca să nu absoarbă multă apă și să nu se strice pălărioarele) și apoi zvântați-le cu un prosop de hârtie absorbantă.

4

La prepararea umpluturii, adăugați 100 ml de supă de legume, sau de supă concentrată.

5

În loc de pătrunjel, puteți folosi mărar tocat.

6

Umplutura trebuie să fie bine scăzută, nu apoasă.

7

Aceste ciuperci umplute de post sunt foarte bune, atât calde cât și reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute cu legume, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

08.06.2021, 19:36

Ce bine arata! Si noi le pregatim des in zilele de post!

dantes 1

13.06.2021, 10:52

Bune!

mirela0911 1

20.06.2021, 21:08

O bunatate!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de ciuperci cu legume