Clafoutis cu cirese

de T I M E A in Dulciuri, 24 Iun 2014 | 4973 vizualizari

 

Un desert de origine franceza foarte usor de facut si la fel de usor de mancat, adica e asa un desert de vara light si racoritor. Pentru cei interesati: http://en.wikipedia.org/wiki/Clafoutis

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • un varf de sare
  • 4 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 250 ml lapte
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 300 gr cirese
  • 1 lingura unt pentru uns tava
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu cirese:

Ungem tava cu unt si asezam pe fundul tavii ciresele spalate din care am scos samburii.( in mod normal se face cu cirese cu samburi, dar eu i-am facut fara)

Mixam ouale intregi impreuna cu un varf de sare, zaharul si esenta de vanilie.

Incorporam faina amestecand, apoi adaugam treptat laptele si omogenizam.

Obtinem un aluat aproximativ la fel ca cel de clatite pe care il turnam peste fructe.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30-35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Scoatem din cuptor, lasam cateva minute sa se raceasca, apoi scoatem prajitura pe o farfurie, o  pudram cu zahar pudra si servim.

Si asta a fost tot!

TIPS-URI

1

E perfect cu fructe proaspete dar merge si cu fructe congelate

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

simona72 1

25.06.2014, 15:03

Supeeeer! Il fac si eu zilele astea...

T I M E A 1

25.06.2014, 22:27

Multumesc fetelor, ma bucur mult ca va place

T I M E A 1

25.06.2014, 22:27

Cristina am vazut si la tine ce frumos ti-a iesit

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza cu chorizo

de Rocsi 9

ieri la 20:46

Paste cu sunculita si oua

ieri la 19:31

Fasole lata cu porc si sos de mustar la slow cooker Crock Pot

ieri la 19:26

RETETA RECOMANDATA
Clafoutis cu cirese - Reteta nr.100