Desert clatite banatene

de Merisor in Dulciuri, 14 Feb 2015 | 65670 vizualizari

 

Cum eu fac foarte des clatite si de multe ori destul de multe, pe cele care raman pentru a doua zi le combin cu diverse umpluturi. De data aceasta am incercat reteta de clatite banatene si tare bune au iesit.

 

INGREDIENTE

  • 12 clatite
  • 300 gr branza de vaci
  • 200 gr smantana
  • 5 oua
  • 250 gr zahar
  • 50 gr stafide
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 2 lingurite esenta de lamaie
  • sare
  • 75 gr unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clatite banatene:

Pentru clatite am facut aluat clasic din 3 oua, 3 linguri zahar, 600 ml lapte, 300 ml apa minerala, esente, un praf de copt, un praf sare, aproximativ 500 gr faina.

Mi-au iesit vreo 25 clatite si au ramas 12 pentru a doua zi.

Pentru umplutura, amestecam branza cu 100 gr zahar, 1 ou, coaja rasa de lamaie, 2 lingurite esenta de lamaie, un praf de sare si stafidele pe care le-am hidratat cateva minute in apa calduta.

Umplem clatitele cu crema de branza rezultata si le introducem marginile in interior, ca la sarmale, ca sa nu se imprastie branza in timpul coacerii si le asezam intr-o forma termorezistenta in care am distribuit untul pe fundul vasului/vaselor.

Separam albusurile de galbenusuri, la cele 4 oua ramase, iar galbenusurile le amestecam cu smantana si un praf de sare.

Turnam aceasta compozitie peste clatite.

Mixam cele 4 albusuri cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si intindem bezeaua rezultata deasupra ingredientelor din vas.

Dam vasul la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.

Servim clatitele banatene, atat caldute, cat si reci.

Spor si pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Cantitatea de zahar se pune in functie de gustul fiecaruia, daca va place mai dulce puteti sa mai adaugati la bezea.

2

Zeama de lamaie adaugata la bezea ajuta la intarirea acesteia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite banatene" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Piramida de clatite cu visine si prune uscate