Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Cum eu fac foarte des clatite si de multe ori destul de multe, pe cele care raman pentru a doua zi le combin cu diverse umpluturi. De data aceasta am incercat reteta de clatite banatene si tare bune au iesit.
Pentru clatite am facut aluat clasic din 3 oua, 3 linguri zahar, 600 ml lapte, 300 ml apa minerala, esente, un praf de copt, un praf sare, aproximativ 500 gr faina.
Mi-au iesit vreo 25 clatite si au ramas 12 pentru a doua zi.
Pentru umplutura, amestecam branza cu 100 gr zahar, 1 ou, coaja rasa de lamaie, 2 lingurite esenta de lamaie, un praf de sare si stafidele pe care le-am hidratat cateva minute in apa calduta.
Umplem clatitele cu crema de branza rezultata si le introducem marginile in interior, ca la sarmale, ca sa nu se imprastie branza in timpul coacerii si le asezam intr-o forma termorezistenta in care am distribuit untul pe fundul vasului/vaselor.
Separam albusurile de galbenusuri, la cele 4 oua ramase, iar galbenusurile le amestecam cu smantana si un praf de sare.
Turnam aceasta compozitie peste clatite.
Mixam cele 4 albusuri cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si intindem bezeaua rezultata deasupra ingredientelor din vas.
Dam vasul la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.
Servim clatitele banatene, atat caldute, cat si reci.
Spor si pofta buna!
1
Cantitatea de zahar se pune in functie de gustul fiecaruia, daca va place mai dulce puteti sa mai adaugati la bezea.
2
Zeama de lamaie adaugata la bezea ajuta la intarirea acesteia.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult