Clatite cannelloni

de RuxyRux in Cannelloni, 17 Noi 2010 | 7951 vizualizari

 

Acest preparat este des intalnit in nordul Italiei...si este deosebit de apreciat.
Umplutura este savuroasa, ciupercute, dovlecei si rosii uscate la soare...

 

INGREDIENTE

  • 125 gr faina
  • un varf de cutit de sare
  • piper negru proaspat macinat
  • 2 oua usor batute
  • 300 ml lapte
  • 1-2 linguri ulei vegetal pentru prajit( va recomand uleiul de palmier)  
  • Pentru umplutura:
  • 60 gr unt
  • 350 gr ciupercute taiate felii
  • 350 gr dovlecei
  • 50 gr seminte pin( mie nu imi plac asa ca le-am scos din lista)
  • 6 rosii uscate la soare in ulei, tocate
  • 30 gr parmezan ras
  • 1/4 lingurita sare
  • piper proaspat  
  • Pentru sos
  • 30 gr unt
  • 30 gr faina
  • 450 ml lapte
  • 1/4 lingurita nuscoara macinata
  • 1/4 lingurita rasa sare
  • piper negru proaspat macinat
  • 60 gr parmezan ras
  • 2 linguri frunze proaspete de chive( eu am pus patrunjel) pentru ornat  
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cannelloni:

1. Puneti la mixer ingredientele pentru clatite, mixati-le bine la inceput numai cu o jumatate din cantitatea de lapte si apoi restul si lasati sa stea la odihnit 30 de minute.

2.Intre timp faceti umplutura.

Se incinge uleiul in tigaie mai mare si se pun pe rans la sotat legumele, ciupercutele, dovleceii, rosiile uscate si restul ingredientelor pentru umplutura Se ia tigaia de pe foc, se pune parmezanul ras, piperul negru, sarea si se lasa deoparte.

3.Se fac clatitele, punad cate putin ulei in tigaie si lasand sa se rumeneasca usor avand grija sa nu le ardem si sa le intoarcem la timp. Le scoatem si le lasam putin sa se raceasca.

4.Incingem cuptorul la 200 grade.( poz 6)

Preparam sosul rapid:

Topim untul, adaugam faina, o prajim un minute usor la foc mic, adaugam treptat laptele amestecand sa se ingroase, apoi piperul, nucsoara sarea si luam de pe foc adaugand si parmezanul.

Impartim umplutura la toate clatitele rulam, le punem intr-un vas uns cu unt, turnam sosul, ornam si dam la cuptor pentru 25 de minute...apoi desigur le servim cu mare bucurie si cu zambetul pe buze...simtind aroma italieneasca autentica!

 

TIPS-URI

1

nucile de pin( daca va plac) si rosiile uscate dau aroma italieneasca specifica...iar parmezanul completeaza nota!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cannelloni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci in sos de rosii - Simplu si rapid

de laura_n 7

ieri la 14:48

Cornuri pufoase cu magiun si nuci - Reteta usoara si gustoasa

pe 16.07 la 18:12

Șnițel crocant în crustă de semințe cu sos de ciuperci – Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 16.07 la 09:53

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute - Aperitivul rapid și gustos