Aperitiv clatite cu branza si dovlecel

de Adi in Aperitive / Garnituri, 21 Iul 2017 | 4927 vizualizari

 

Azi am avut zi scurta la serviciu, asa ca mi-am permis sa-mi mai bag si eu nasul prin bucatarie si am preparat aceste clatite cu branza si dovlecel, sub supravegherea atenta a chefului casei. :)

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel ras
  • 2 oua medii
  • 200 g branza dulce
  • 100 g branza sarata
  • 30 ml ulei
  • 200 g chefir
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • piper
  • busuioc
  • 1 lingura zahar
  • cateva fire de marar verde
  • 1/2 legătura patrunjel verde
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv clatite cu branza si dovlecel:

 Se sparg ouale intr-un bol si se bat  pana devin spumoase, apoi se adauga pe rand, uleiul, iaurtul, dovlecelul ras, dar nescurs si branzeturile amestecate.

Se adauga, treptat, faina cernuta cu praful de copt, urmarind sa iasa o compozitie usor cursiva, dar mai groasa decat la clatitele clasice.

Se adauga condimentele si verdeata, se omogenizeaza totul si se lasa la odihnit 15-20 de minute.

Se unge tigaia cu putin ulei, se pune la incins si se toarna cate un polonic din compozitie, inclinandu-se tigaia sa se dispuna compozitia uniform.

Se rumenesc clatitele pe o parte și pe cealalta la foc mediu, intorcandu-le cu o spatula.

Se servesc cu diverse salate sau creme de brânzeturi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv clatite cu branza si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Xandrinne 1

24.07.2017, 09:23

Foarte faine! Cred ca o sa le incerc si eu.

mihaelar63 1

24.07.2017, 22:26

Arata grozav !!! Vreau si eu !!! Felicitari ,Adi

miki_a 1

25.07.2017, 08:22

Grozav de bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta de branza