Clatite cu branza si smantana la cuptor

de farfuriavesela in Prajituri, 28 Mar 2014 | 8414 vizualizari

 

Clatite pufoase dar pe care le umplem cu un amestec dulce de branza si stafide si pe deasupra le scaldam intr-un sos de smantana....v-am facut pofta? este foarte simplu de preparat, clatitele iau un picut de timp, dar cine se bucura la sfarsit de un desert delicios?!

Daca vreti sa vedeti cum am pregatit reteta de astazi, urmariti filmul de mai jos!!
http://youtu.be/EPoUe9Sb4Wo

 

INGREDIENTE

  • Pentru foile de clatite
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 200-250 ml apa
  • Faina cat cuprinde (aprox 300-400 gr)
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura
  • 500 gr branza proaspata
  • 5-6 linguri zahar
  • 1 ou
  • Stafide
  • 1 plic de zahar vanilinat
  • Pentru sosul de smantana
  • 4-5 linguri de smantana
  • 2-3 linguri zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu branza si smantana la cuptor:

Preparam foile de clatite astfel

Batem cu un tel, ouale cu un praf de sare, apoi adaugam laptele si jumatate din cantitatea de apa, acum este momentul sa adaug faina treptat, se amesteca bine pentru a nu avea cocoloase. Daca am pus prea multa faina, mai punem putina apa astfel incat sa avem un aluat de clatite de consistenta unei smantani care curge.

Se lasa aluatul sa se odihneasca pentru 20-30 min, timp in care se va mai ingrosa putin, dar nu trebuie sa fie prea gros.

In filmul de mai sus puteti vedea exact care este consistenta aluatului meu.


Punem o tigaie care nu lipeste pe foc potrivit, o ungem cu putin ulei, si cu un polonic punem din aluat in tigaie pe care o miscam circular, astfel incat aluat sa fie uniform distribuit.

Cand marginile aluatului au capatat culoare, iar foaia nu este lipita de tigaie, o intoarceti si o lasati sa se coaca, cam 3-4 min pe fiecare parte.

Scoateti foile de clatita pe o farfurie si trecem la urmatoarea etapa.


Umplutura

Amestecam bine branza cu zaharul cu un ou si cu stafidele. Intindem aceasta compozitie uniform pe foile de clatite si le impachetam ca in imaginea alaturata.

Punem clatitele intr-un vas termorezistent, uns cu putin unt, aliniate frumos.


Sosul

Amestec smantana cu zaharul, daca este prea groasa mai puneti putin lapte, si o adaugati pe deasupra clatitelor.



Vasul de jena merge la cuptor pentru 20 min.


Pofta buna, bucate voioase si zile insorite!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu branza si smantana la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

laura_n 1

28.03.2014, 16:53

bun venit!

Corinuta 1

28.03.2014, 19:49

Tare bune sunt!

Miha 1

29.03.2014, 10:09

bine ai venit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza dulce in foi de clatite