Clatite dospite

de daniastefania in Dulciuri, 6 Iun 2015 | 2166 vizualizari

 

O reteta de clatite pufoase, care raman moi si bune si a doua zi.

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte
  • 15 gr drojdie proaspata
  • 200 ml apa minerala
  • 2 oua
  • 300 gr faina
  • Un praf de sare
  • 2 linguri zahar
  • Ulei
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite dospite:

Dizolvam drojdia in laptele caldut, impreuna cu zaharul. Zaharul si laptele caldut vor activa drojdia. Adaugam faina cernuta, praful de sare si ouale. Amestecam bine totul. Adaugam apa minerala si amestecam bine, sa nu ramana cocoloase. Lasam compozitia sa dospeasca o ora. Apoi daca aluatul e prea gros se mai poate adauga apa minerala. Incingem tigaia unsa cu putin ulei si turnam un polonic din aluatul de clatite. Rotim tigaia, sa curga aluatul pe toata suprafata tigaii. Prajim la foc mare. Avem grija sa nu se arda, se prajesc repede. Intoarcem si pe partea cealalta si lasam sa se prajeasca frumos. Procedam la fel, pana terminam aluatul. Mie mi-au iesit 15 clatite. Le umplem dupa preferinte: gem, branza, ciocolata si frisca. Raman la fel de bune si a doua zi. Nu se intaresc, raman pufoase.


Cel mai bun aluat de clatite. Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite dospite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

07.06.2015, 19:58

Cred ca sunt buuuune!

MotanLaOale 1

09.06.2015, 07:34

-Licurici- 1

09.06.2015, 12:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Clatite dospite