Clatite pufoase reteta cu branza in sos de vanilie

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 4 Feb 2011 | 10776 vizualizari

 

 clatite pufoase reteta

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 120 g faina
  • 150 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 50 g zahar
  • 5 g praf de copt
  • Vanilie
  •  Crema:
  • 300 g crema de branza
  • 75 g zahar
  • 1 galbenus
  • Vanilie
  •  Sos:
  • 300 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 75 g zahar
  • 1 lingura rasa amidon
  • Vanilie

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite pufoase reteta cu branza in sos de vanilie:

Aluat:

Ouale se bat cu zaharul pana isi dubleaza volumul,apoi se adauga uleiul,laptele si vanilia.La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt;se omogenizeaza.Compotitia se lasa la frigider cel putin 15 minute.

O tava de teflon se unge cu ulei si se inchinge.Se pune cate un polonic din compozitie,invartind tigaia astfel incat sa ajunga compotitia peste tot.Se coc clatitele pe ambele parti.Clatitele se aseaza una peste alta pentru a pastra temperatura.

Crema:

Branza se mixeaza cu zaharul,apoi se adauga galbenusul;se omogenizeaza.

Pe fiecare clatita se intinde cate o lingura din crema.Marginile clatitei se aduc spre interior(nu trebuie sa se suprapuna,trebuie sa mai ramana spatiu intre margini),apoi se ruleaza.Rulourile se aseaza intr-o tava cu hartie de copt si se lasa la cuptor 15 minute,la foc mare.

Sosul:

Laptele se pune la incalzit.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase,apoi se adauga amidonul si vanilia.Peste compozitia de oua se toarna,in fir subtire,laptele.am incalzit laptele si se pune pe foc,amestecand incontinuu pana se ingroase putin.

Clatitele se  servesc pe sosul de vanilie si stropite cu ciocolata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite pufoase reteta cu branza in sos de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de vara