Clatite pufoase cu cacao si frisca

de Miha in Dulciuri, 10 Aug 2010 | 25203 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru clatite:
  • 3 oua
  • 400 g iaurt
  • 100 g zahar
  • 50 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri cacao
  • 2 cani faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 lingura zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite pufoase cu cacao si frisca:

Ouale se mixeaza foarte bine impreuna cu zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare. Cand si-au dublat volumul si au devenit ca o crema, se adauga iaurtul si laptele. Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt si se incorporeaza usor in compozitie.


Se coc pe ambele parti in intr-o tigaie unsa cu putin ulei. Grosimea clatitelor sau marimea lor va varia in functie de preferintele fiecaruia.


Frisca foarte rece se bate usor cu mixerul pana incepe sa prinda consistenta, moment in care punem zaharul si mixam pana se ingroasa.


Fiecare clatita se unge cu un strat generos de frisca, apoi se ruleaza. Se taie bucati potrivite ca marime, apoi se servesc.


 

TIPS-URI

1

vor fi foarte bune, daca inainte de servire le dam jumatate de ora la congelator

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite pufoase cu cacao si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

madalinanicoleta 1

27.11.2013, 17:06

Larisel 1

27.11.2013, 18:38

Ce-mi plac!!

Bya Ralu 1

27.11.2013, 22:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de zmeura

ieri la 20:22

Rosii  deshidratate la borcan, cu ulei de masline si busuioc

ieri la 19:39

Gulas vienez

ieri la 15:32

Gem de caise, piersici, zmeura si menta

ieri la 13:22

RETETA RECOMANDATA
Eclere