Clatite pufoase reteta cu pere

de anca_rm in Dulciuri, 2 Oct 2015 | 3392 vizualizari

 

Clatite pufoase reteta La clatite inainte ....

 

INGREDIENTE

  • Clatite pufoase reteta
  • 200 g faina (10 linguri)
  • -250 ml lapte
  • -2oua
  • -1.5 lingurite praf de copt
  • -putina sare
  • -1 linguri ulei
  • -3 linguri zahar
  • -zahar vanilat
  • -putin unt
  • -200 g pere taiate cubulete
  • Extra : nutella si alune taiate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite pufoase reteta cu pere:

Clatite pufoase reteta

Separam albusurile de galbenusuri

Galbenusurile le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat.

Peste galbenusuri adaugam o parte din faina si jumate de lapte, omogenizam si adaugam si restul de faina si praful de copt, laptele si uleiul.

Omogenizam bine.

Albusurile le batem spuma tare cu un pic de sare si le incorporam amestecand usor in galbenusuri.

Vom avea un aluat dens dar pufos.

Punem si bucatile de pere si mai amestecam de cateva ori de sus in jos. Daca nu doriti sa puneti perele in lauat atunci ele se pot presara dup ace puneti aluatul in tava, innainte de a-l intoarce.

Pregatim o tigaie de clatite, o incingem bine si o ungem cu unt. Dam cu unt pe toata suprafata tigai si apoi stergem surplusul de unt cu un servetel. Nu vom mai unge tava pana cand terminam de copt.

Punem un polonic din compozitie in centrul tigaii si lasam sa se intinda singur (nu mai atingem aluatul). Cand la suprafata clatitei apar mici umflaturi cu aer, intoarcem clatita pe cealalta parte.

Coacem clatitele pe rand pana cand terminam.

Le servim cu Nutella si cu alune maruntite. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite pufoase reteta cu pere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata