Colac cu carne si branza

de Panacris in Piine, 2 Dec 2016 | 437 vizualizari

 

Inițial, am vrut să gătesc faimoasele chiftele în pâine a la Gaby_D, dar mi-am dat seama că am prea puțin amestec de carne ca să fie de ajuns familiei Zmeilor, așa că am combinat pogăcele cu brânză cu chiftele în pâine ;) Sincer a ieșit ceva tare interesant. Gustos și mai ales sățiossss ;) Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • cca. 300 ml apă călduță 
  • 600 g făină albă de grâu 
  • 1 linguriță sare iodată 
  • 2 lingurițe zahăr tos
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui ·
  • 3 lingurițe drojdie uscată
  • Pentru chiftele 
  • cca. 300 g carne tocată amestec vită+porc ·
  • usturoi 
  • 2 felii pâine vechi de o zi ·
  • sare iodată
  • piper proaspăt măcinat
  • boia de ardei dulce 
  • mărar verde/uscat 
  • 1 bucată ou 
  • Pentru umplutura de brânză: ·
  • cca. 100 g brânză de oi 
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colac cu carne si branza:

Pentru chiftele, se amestecă carnea tocată cu oul, usturoiul pisat, pâinea înmuiată în apă rece în prealabil, apoi stoarsă; se asezonează cu sare, piper, boia și mărar. Apoi, se modelează cu mâna udă, chifteluțe, mi-au ieșit 14 bucăți.


În cuva de la mașina de pâine, se pun pe rând apa, sarea, zahărul, uleiul, făina și drojdia. Se programează pentru aluat cca. 90 de minute.


Când s-a terminat programul, se scoate aluatul, se întinde, sa taie în rondele. Se pune pe fiecare rondea câte o chifteluță. Se modelează biluțe.


Pe jumătate din aluat se pun bucăți de brânză ce se modelează biluțe. Biluțele obținute se așază într-o formă de guguluf, alternându-se, apoi se ung cu ou și se dau la cuptor cca. 40 minute până se rumenesc frumos.


Felii de colac se servesc ca atare. Simplu, gustos și mai ales sățios! ;)


Poftă bună!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Colac cu carne si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Gherca Daniela 1

05.12.2016, 17:36

diaconta 1

10.12.2016, 23:40

combinatie de combinatie ai facut

mihaelar63 1

10.12.2016, 23:51

Bun colac Parca as bea o bere dupa el

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase cu branza