Colac cu carne si branza

de Panacris in Piine, 2 Dec 2016 | 1568 vizualizari

 

Inițial, am vrut să gătesc faimoasele chiftele în pâine a la Gaby_D, dar mi-am dat seama că am prea puțin amestec de carne ca să fie de ajuns familiei Zmeilor, așa că am combinat pogăcele cu brânză cu chiftele în pâine ;) Sincer a ieșit ceva tare interesant. Gustos și mai ales sățiossss ;) Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • cca. 300 ml apă călduță 
  • 600 g făină albă de grâu 
  • 1 linguriță sare iodată 
  • 2 lingurițe zahăr tos
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui ·
  • 3 lingurițe drojdie uscată
  • Pentru chiftele 
  • cca. 300 g carne tocată amestec vită+porc ·
  • usturoi 
  • 2 felii pâine vechi de o zi ·
  • sare iodată
  • piper proaspăt măcinat
  • boia de ardei dulce 
  • mărar verde/uscat 
  • 1 bucată ou 
  • Pentru umplutura de brânză: ·
  • cca. 100 g brânză de oi 
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colac cu carne si branza:

Pentru chiftele, se amestecă carnea tocată cu oul, usturoiul pisat, pâinea înmuiată în apă rece în prealabil, apoi stoarsă; se asezonează cu sare, piper, boia și mărar. Apoi, se modelează cu mâna udă, chifteluțe, mi-au ieșit 14 bucăți.


În cuva de la mașina de pâine, se pun pe rând apa, sarea, zahărul, uleiul, făina și drojdia. Se programează pentru aluat cca. 90 de minute.


Când s-a terminat programul, se scoate aluatul, se întinde, sa taie în rondele. Se pune pe fiecare rondea câte o chifteluță. Se modelează biluțe.


Pe jumătate din aluat se pun bucăți de brânză ce se modelează biluțe. Biluțele obținute se așază într-o formă de guguluf, alternându-se, apoi se ung cu ou și se dau la cuptor cca. 40 minute până se rumenesc frumos.


Felii de colac se servesc ca atare. Simplu, gustos și mai ales sățios! ;)


Poftă bună!



Daca ti-a placut reteta noastra "Colac cu carne si branza" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Gherca Daniela 1

05.12.2016, 17:36

diaconta 1

10.12.2016, 23:40

combinatie de combinatie ai facut

mihaelar63 1

10.12.2016, 23:51

Bun colac Parca as bea o bere dupa el

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton, porumb și ardei roșu

de Ancutsa 6

ieri la 20:37

Salată cu ton, în stil mediteranean

de Ancutsa 6

ieri la 20:33

Placinta cu branza, smantana si rosii cherry

de oanapl 6

ieri la 20:06

Zucchini în stil mediteranean

de Ancutsa 6

ieri la 16:03

Trandafiri din zucchini și bacon cu cremă de brânză

de Ancutsa 6

ieri la 15:53

TOP
utilizatori

Panacris

8321 puncte

katty

6278 puncte

Rocsi

5970 puncte

mihaelar63

5724 puncte

mirela0911

3090 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Stufat de miel
  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton, porumb și ardei roșu

de Ancutsa 6

ieri la 20:37

Salată cu ton, în stil mediteranean

de Ancutsa 6

ieri la 20:33

Placinta cu branza, smantana si rosii cherry

de oanapl 6

ieri la 20:06

Zucchini în stil mediteranean

de Ancutsa 6

ieri la 16:03

Trandafiri din zucchini și bacon cu cremă de brânză

de Ancutsa 6

ieri la 15:53

RETETA RECOMANDATA
Paine umpluta