Coliva

de Denissa in Dulciuri, 5 Oct 2011 | 17159 vizualizari

 

Reteta poate parea morbida dar cred ca e bine de stiut pentru ca vrem nu vrem ajungem si in momente din astea.

 

INGREDIENTE

  •  1 kg arpacas
  • 1 kg zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 2 sticlute esenta de rom
  • 4 vanilii
  • 300 gr nuca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coliva:

Arpacasul se spala de 9 ori, in 9 ape, ca sa nu se lipesca si se pune la fiert cu 3 litri de apa.


Se fierbe cu capacul pus pe oala.


Cand a inflorit (adica e fiert bine) se da capacul jos si se adauga 1 lingurita rasa de sare si se lasa sa mai fiarba pana se evapora toata apa.


Apoi se pune zaharul si se amesteca mereu sa nu se lipeasca. Se mai fierbe inca 15 minute.


Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand sa nu se formeze coaja deasupra.


Dupa ce s-a racit se adauga nuca, romul, coaja de lamaie si vanilia.


Se orneaza dupa preferinta.


 

TIPS-URI

1

Daca se doreste se poate adauga mai multa nuca, sau rom dupa preferintele fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coliva" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Bya Ralu 1

06.01.2013, 21:14

ce frumos arataimi place coliva

Denissa 1

10.01.2013, 09:38

Multumesc fete dragi pentru comentarii!

coliva 1

17.05.2013, 22:36

Felicitari pentru munca depusa si tot respectul cuvenit , dar acelor gospodine carora nu le reuseste coliva le recomand www.colivele.ro pentru Bucuresti si Ilfov.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Coliva