Cum se face coliva

de Constelatialeu in Dulciuri, 14 Ian 2013 | 12862 vizualizari

 

Cum se face coliva. La un moment dat, ajungi sa inveti sa faci si coliva. Eu chiar m-am experimentat in ultimii cinci ani....Eu una nu mananc coliva decat cand o framant. Recunosc ca ma feresc sa primesc coliva de pomana, pentru ca nu-mi sta in caracter sa o arunc, mai bine fac in asa fel sa nu primesc. Poate ca e ceva pe creierul meu de nu pot sa mananc, mai ales facuta de altul, Mea culpa.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg arpacas
  • apa
  • zahar
  • sare
  • nuca prajita
  • biscuiti macinati
  • zahar pudra
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • toate astea le apreciezi,pentru ca nu le-am cantarit niciodata.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face coliva:

Cum se face coliva. Se alege arpacasul de neghina, se spala in noua ape. Se pune in tuci acoperit cu apa cat sa depasesca o palma si se lasa la fiert la foc domol. Cand este fiert bine se adauga zaharul, dupa gust, eu prefer mai dulce si se mai lasa sa scada. Se da la rece. Deasupra se presara un strat de nuca macinata ca sa nu prinda crusta. Dimineata, inainte sa pleci la biserica se framanta bine adaugandu-se coaja de lamaie, zahar vanilat si nuca prajita si maruntita. Se asaza pe farfurie se acopera cu biscuiti macinati si zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face coliva" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (21)

mamaieelena 1

16.01.2013, 10:30

coliva 1

17.05.2013, 22:37

Felicitari pentru munca depusa si tot respectul cuvenit , dar acelor gospodine carora nu le reuseste coliva le recomand www.colivele.ro pentru Bucuresti si Ilfov.

diaconta 1

17.05.2013, 22:39

Coliva,sper ca nu umpli paginile cu reclama la coliva acuma dupa cum vezi,le cam iese fetelor coliva,iar altele nu fac

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu stafide, nuca si ness