Cum se face coliva

de marcela1979 in Dulciuri, 27 Feb 2013 | 9887 vizualizari

 

Pentru prima data in viata mea am facut coliva ajutata bineinteles prin telefon de soacra mea si la decorat de sotul meu .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr arpacas
  • 250 gr nuca macinata
  • 250 gr zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • nuca de cocos pentru ornat
  • ciocolata
  • bombonele
  • jeleuri
  • un varf de cuti de sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face coliva:

Cum se face coliva. Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se pune la inmuiat cu apa rece si se lasa 8 ore. Punem la fiert 2 l de apa si cand clocoteste adaugam arpacasul. Adaugam un varf de cutit de sare. Se lasa sa fiarba la foc mic pana scade apa. Se verifica daca este fiert daca se sfarma intre degete. Cand e fiert se adauga zaharul si  se mai lasa sa dea cateva clocote amestecand din cand in cand sa nu se prinda. Il lasam sa se raceasca.

Cand s-a racit se amesteca cu mana sau cu o lingura de lemn, se adauga nuca macinata, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. Se amesteca bine compozitia si se aseaza frumos pe un platou .Se pune pe deasupra nuca de cocos si se orneaza : ciocolata facem o cruce si apoi cu bomboane si jeleuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face coliva" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

27.02.2013, 11:03

Mie imi place coliva, dar facuta de mine si mama..Foarte foarte rar mananc de la altcineva..Doar sa fie un om foarte apropiat si sa stiu cum gateste, altfel nu!

coliva 1

17.05.2013, 22:38

Felicitari pentru munca depusa si tot respectul cuvenit , dar acelor gospodine carora nu le reuseste coliva le recomand www.colivele.ro pentru Bucuresti si Ilfov.

coliva 1

17.05.2013, 22:38

Felicitari pentru munca depusa si tot respectul cuvenit , dar acelor gospodine carora nu le reuseste coliva le recomand www.colivele.ro pentru Bucuresti si Ilfov.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu branza dulce