Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Cum se face coliva ca la mama. E cea mai buna… am pus-o la categoria "torturi" pentru ca este un "tort" dar pentru o altfel de ocazie.... :D
Cum se face coliva ca la mama
Speli arpacaşul în 9 ape, în apă rece.
După aceea se pune la fiert împreună cu cei 3 l apă şi un praf de sare şi se bagă la cuptor, la foc mic.
Când bobul de arpacaş a înflorit şi a scazut toată apa, se adaugă zahărul şi se lasă la cuptor pâna fierbe definitive arpacaşul. Nu se scoate din cuptor pâna nu este legată. Mie mi-a fiert în 2 ore şi 30 de minute.
Se dă la răcit, dar să fie calduţă, şi se adauga: nuca pisată, coaja de lămâie, romul şi zahărul vanilat.
Se lasă peste noapte la frigider iar apoi se decorează.
Poftă bună!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult