Cum se face coliva lipoveneasca - Kutya

de DinDragostePentruGatit in Vegan / Raw vegan, 9 Feb 2013 | 10322 vizualizari

 

Cum se face coliva lipoveneasca. Are ca şi ingrediente doar grâu fiert şi miere de albine şi se numeşte kutya. Când şi când, mi se face poftă... mai ales în zile de post, o servesc ca mic dejun sau gustare. De data asta am folosit arpacaş, nu aveam grâu.

 

INGREDIENTE

  • 200 g arpacaş
  • miere de albine.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face coliva lipoveneasca - Kutya:

Cum se face coliva lipoveneasca. Arpacaşul fiind din comerţ, era destul de curat, nu mai era nevoie să aleg bob cu bob. 

Se spală în câteva ape şi se pune la fiert în circa 1 litru de apă. 

După ce s-a fiert, se strecoară şi se serveşte cu miere de albine. 

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

O gustare şi un dulce destul de nevinovat, din punct de vedere caloric, 100 g - circa 100 kcal.

2

Nu pun mierea în toată cantitatea de arpacaş, pun în momentul servirii în bol, arpacaşul se întăreşte stând mult timp în miere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face coliva lipoveneasca - Kutya" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mamaieelena 1

09.02.2013, 21:23

Panacris 1

09.02.2013, 21:30

coliva 1

17.05.2013, 22:35

Felicitari pentru munca depusa si tot respectul cuvenit , dar acelor gospodine carora nu le reuseste coliva le recomand www.colivele.ro pentru Bucuresti si Ilfov.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Coliva