Coltunasi sau Chiroste Moldovenesti

de Gherca Daniela in Dulciuri, 18 Sep 2014 | 32469 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina
  • sare
  • 1 ou
  • o ceasca mai mare de apa calduta
  • Pentru umplutura:
  • 250 g branza de vaci
  • putina sare
  • 1 ou (puteti pune si doua)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2-3 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coltunasi sau Chiroste Moldovenesti:

Punem int-un bol faina cu putina sare, oul si apa putin cate putin pana facem un aluat cat sa nu se mai lipeasca de maini.

Pentru umplutura amestecam branza cu putina sare, zaharul, vanilia si ouale pana obtinem o compozitie ca de pasta.

Intindem aluatul pe masa de lucru pana obtinem o foaie nu prea subtire, pe care o taiem in patrate, iar in aceste patratele punem cate o lingura de umplutura si unim. La capete presam putin cu furculita pentru a nu se desface.

Intr-o oala mai mare punem apa la fiert cu sare, iar cand a inceput sa fiarba punem chirostele sau coltunasele in apa clocotita si lasam sa fiarba cca. 15 min. Intre timp mai miscam oala pentru a nu se prinde de fund. Ele sunt gata cand se ridica deasupra oalei.

Le scoatem intr-un vas si le presaram cu zahar vanilat sau zahar simplu. 

 

TIPS-URI

1

Daca incep sa se desfaca inainte de a le pune in apa, presarati putina faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi sau Chiroste Moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Gherca Daniela 1

19.09.2014, 13:56

Multumesc! si noua ne facea bunica cand eram micute, foarte bune

gabrielasfechis 1

20.09.2014, 17:39

gata am facut azi ...bunatate exact cum le facea bunica

Gherca Daniela 1

20.09.2014, 20:22

Ma bucur mult ca iti plac!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Coltunasi ca la mama acasa