Coltunasi sau Chiroste Moldovenesti

de Gherca Daniela in Dulciuri, 18 Sep 2014 | 6901 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina
  • sare
  • 1 ou
  • o ceasca mai mare de apa calduta
  • Pentru umplutura:
  • 250 g branza de vaci
  • putina sare
  • 1 ou (puteti pune si doua)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2-3 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coltunasi sau Chiroste Moldovenesti:

Punem int-un bol faina cu putina sare, oul si apa putin cate putin pana facem un aluat cat sa nu se mai lipeasca de maini.


Pentru umplutura amestecam branza cu putina sare, zaharul, vanilia si ouale pana obtinem o compozitie ca de pasta.


Intindem aluatul pe masa de lucru pana obtinem o foaie nu prea subtire, pe care o taiem in patrate, iar in aceste patratele punem cate o lingura de umplutura si unim. La capete presam putin cu furculita pentru a nu se desface.


Intr-o oala mai mare punem apa la fiert cu sare, iar cand a inceput sa fiarba punem chirostele sau coltunasele in apa clocotita si lasam sa fiarba cca. 15 min. Intre timp mai miscam oala pentru a nu se prinde de fund. Ele sunt gata cand se ridica deasupra oalei.


Le scoatem intr-un vas si le presaram cu zahar vanilat sau zahar simplu.


 

TIPS-URI

1

Daca incep sa se desfaca inainte de a le pune in apa, presarati putina faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi sau Chiroste Moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Gherca Daniela 1

19.09.2014, 13:56

Multumesc! si noua ne facea bunica cand eram micute, foarte bune

gabrielasfechis 1

20.09.2014, 17:39

gata am facut azi ...bunatate exact cum le facea bunica

Gherca Daniela 1

20.09.2014, 20:22

Ma bucur mult ca iti plac!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Pierogi cu branza dulce si fructe