Aperitiv coltunasi umpluti cu sunca presata si legume mexicane

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 19 Apr 2018 | 6591 vizualizari

 

Pornind de la rețeta Laurei la care am poftit de cum am văzut-o, am preparat acești delicioși colțunași umpluți cu șuncă presată și legume mexicane.
Mulțu, Lăurici, pentru inspirație! :-*
Umplutura am ales-o în funcție de ce am găsit prin frigider.
Au ieșit tare buni, iar noi i-am servit cu ketchup și dulceață de ardei iuți.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 ouă
  • 150 g unt( 82%)
  • 500 g făină
  • 100 ml apă rece
  • 1 lingură oțet
  • un praf sare
  • Pentru uns:
  • 1 gălbenuș
  • 1/2 linguriță lapte
  • boia de ardei dulce
  • Pentru umplutură:
  • 350 g șuncă presată
  • 400 g legume mexicane, congelate
  • 200 g mozzarella
  • 2 ouă + 1 albuș
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv coltunasi umpluti cu sunca presata si legume mexicane:

Pregătim aluatul.

Cernem făina într-un bol și o amestecăm cu puțină sare.

Facem o adâncitură la mijloc unde punem: ouăle, untul rece tăiat în cuburi și oțetul.

Cu vârful degetelor frământăm aluatul, adăugând, treptat și apa rece.

Lăsăm aluatul la odihnit, acoperit și la loc răcoros, până pregătim restul ingredientelor.

Pregătim umplutura.

Fierbem legumele mexicane în apă clocotită cu sare, pentru 7-8 minute.

Le punem, apoi, la scurs într-o sită și le lăsăm să se răcească.

Tocăm șunca presată în cuburi mici.

Amestecăm într-un vas, legumele mexicane, răcite, cu șunca presată și mozzarella rasă.

Adăugăm puțin  piper măcinat, busuioc uscat, 2 ouă și un albuș și omogenizăm amestecul.

Asamblăm colțunașii și îi coacem.

Întindem aluatul pe masa ușor înfăinată, într-o foaie de 3-4 mm grosime.

Îl decupăm în 6 părți de formă aproximativ pătrată.

Așezăm la câte un capăt câte 2 linguri de umplutură.

Pliem celălalt capăt al aluatului peste umplutură, unind uniform, marginile aluatului.

Mai întindem de colțuri să le dăm o formă mai rotunjită, parcă arată mai bine.

Cu o furculiță presăm marginile aluatului să se lipească între ele.

Așezăm colțunașii în tava tapetată cu hârtie de copt.

Cu ajutorul unei pensule, ungem colțunașii cu gălbenuș diluat cu puțin lapte.

Presărăm puțină boia și coacem colțunașii pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.

Servim delicioșii colțunași, calzi, cu ketchup și dulceață de ardei iuți.

Să vă fie de folos!

TIPS-URI

1

Se pot servi și cu un sos de usturoi cu iaurt, sau după preferințele fiecăruia.

2

Sunt buni chiar și reci, luați la pachet.

3

Pentru că mi-a mai rămas umplutură, am preparat niște aperitive la tigaie, în formă de silicon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv coltunasi umpluti cu sunca presata si legume mexicane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulouri aperitiv cu sunca si masline