Compot de piersici

de lilik in Sirop / Compot, 8 Oct 2012 | 7672 vizualizari

 

Este unul din compoturile mele preferate,deci nu putea lipsi din camara...

 

INGREDIENTE

  • Piersici
  • sirop de zahar 30%(adica la 1 litru de apa se pun 300 gr zahar)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de piersici:

Prima data punem pe foc apa cu zaharul si lasam sa dea cateva clocote,pana se topeste zaharul,apoi lasam sa se raceasca complet.Eu cu 2 litri apa si 600 gr zahar am facut 7 borcane de 600 gr.


Punem pe foc o oala cu apa.Spalam piersicile,apoi le scufundam 1-2 minute in apa clocotita,apoi le scoatem intr-un castron cu apa rece,dupa care le decojim.


Taiem piersicile in 2 sau in 4,eliminand samburele.


Punem bucati de piersica(dupa plac) in borcanele sterilizate,apoi umplem cu sirop de zahar rece.


Punem capacele,apoi infasuram borcanele in prosoape de bucatarie si le punem intr-o oala mare,acoperim cu apa si punem la fiert.


Lasam la foc mic 15-20 de minute de cand incepe sa clocoteasca,apoi dam deoparte,punem capacul la oala si lasam asa pana se racesc,dupa care scoatem borcanele,le stergem si le depozitam in camara.

TIPS-URI

1

trebuie controlat fiecare borcan sa nu faca "click" capacul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Merisor 1

08.10.2012, 17:05

Placeee!!

lilik 1

08.10.2012, 18:01

Alba eu fac in fiecare an compoturi varie si le folosesc si la prajituri,torturi,etc...iti doresc mult spor

lilik 1

08.10.2012, 18:01

Va multumesc frumos tuturor

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Compot piersici