Compot de prune

de RODIMUR in Sirop / Compot, 24 Sep 2017 | 2453 vizualizari

 

De câțiva ani fac compotul de prune după rețeta mamei mele și sunt foarte mulțumită de rezultat. Este o rețetă foarte ușoară, simplă și rapidă, pe care o poate face oricine.
Din ingredientele de mai jos, mi-au ieșit 17 borcane de 700 grame de compot.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg de prune
  • 1 kg zahăr tos
  • 5 litri de apă
Portii: 17
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de prune:

Prunele se spală bine și se lasă la scurs.


Se pregătesc borcanele, să fie curate și capacele, de asemenea.


Într-o oală mare se pune 1 kg de zahăr tos și se adaugă 5 litri de apă. Se dă oala la fiert, la foc iute și după două-trei clocote, când zahărul s-a topit se pun cam 20-25 de prune la opărit în sirop, 2-3 minute, până ce pielițele fructelor încep să plesnească.


Se scot pe rând, cu o paletă mică, prunele a căror pielițe au plesnit și se pun în borcanele așezate într-o tavă metalică.


Se repetă această operațiune, până ce se opăresc toate prunele și se umplu toate borcanele pregătite. Veți observa că siropul a căpătat o culoare roșie foarte frumoasă și un parfum plăcut.


Imediat după ce s-au umplut borcanele cu prune, se toarnă siropul fierbinte și se pun capacele. Borcanele cu compotul de prune se depozitează într-un loc ferit de agitația din casă, se învelesc bine în pături, pentru a păstra cât mai mult timp căldura și se lasă așa să se răcească, timp de 2-3 zile.


După acest interval de timp, se îndepărtează păturile care au menținut temperatura și borcanele se depozitează în cămară, nefiind necesară sterilizarea lor.

TIPS-URI

1

Cumpărați prune coapte, mici, tari și fără defecte. Dacă prunele sunt mari, vor încăpea foarte puține în borcan.

2

Nu puneți prea multe prune în borcane, ci lăsați deasupra cam 3 cm pentru ca siropul să le acopere.

3

Țineți borcanele cu compot 2-3 zile învelite în pături, pentru ca temperatura să se păstreze cât mai mult timp. În acest fel, nu va mai fi nevoie să le sterilizați.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de prune" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

RODIMUR 1

27.09.2017, 09:55

Mihaela, e bun oricând, compotul de prune... Mulțumesc frumos pentru apreciere!

dantes 1

28.09.2017, 09:10

Bun!

RODIMUR 1

28.09.2017, 10:40

Mulțumesc frumos, Dante!

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton, porumb și ardei roșu

de Ancutsa 6

ieri la 20:37

Salată cu ton, în stil mediteranean

de Ancutsa 6

ieri la 20:33

Placinta cu branza, smantana si rosii cherry

de oanapl 6

ieri la 20:06

Zucchini în stil mediteranean

de Ancutsa 6

ieri la 16:03

Trandafiri din zucchini și bacon cu cremă de brânză

de Ancutsa 6

ieri la 15:53

TOP
utilizatori

Panacris

8321 puncte

katty

6278 puncte

Rocsi

5970 puncte

mihaelar63

5724 puncte

mirela0911

3090 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Stufat de miel
  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton, porumb și ardei roșu

de Ancutsa 6

ieri la 20:37

Salată cu ton, în stil mediteranean

de Ancutsa 6

ieri la 20:33

Placinta cu branza, smantana si rosii cherry

de oanapl 6

ieri la 20:06

Zucchini în stil mediteranean

de Ancutsa 6

ieri la 16:03

Trandafiri din zucchini și bacon cu cremă de brânză

de Ancutsa 6

ieri la 15:53

RETETA RECOMANDATA
Compot de vişine