Copanele de pui in sos tomat, cu mamaliguta

de RODIMUR in Pui, 25 Mai 2020 | 3250 vizualizari

 

Zilele trecute m-am gândit să prepar aceste copănele la tigaie, în sos tomat, ca să le pot savura cu mămăliguță caldă, așa cum îmi place tare mult. Am făcut sosul ușor picant, ceea ce a dat mâncării un gust foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • 8 copănele
  • 2 cepe galbene, medii
  • 5-6 căței de usturoi
  • 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 300 ml de suc de roșii
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • chilli
  • oregano
  • cimbru
  • condimente pentru pui
  • 1-2 lingurițe de zahăr tos
  • 1 linguriță de amidon alimentar (opțional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copanele de pui in sos tomat, cu mamaliguta:

Copănelele de pui se curăță, se spală și se lasă într-o strecurătoare, ca să se scurgă de apă.

Se curăță cepele și usturoiul, se spală și se mărunțesc.

Se prăjesc ușor copănelele, în ulei suficient și la foc mic, acoperit, până ce se rumenesc ușor. Atunci se scot din tigaie pe o farfurie și se lasă în așteptare.

Se călesc ceapa și usturoiul în tigaia în care s-au prăjit copănelele, până ce se înmoaie. Atunci se adaugă copănelele și 100 ml de apă, se acoperă tigaia cu capacul și se lasă la foc mic, să se pătrundă bine.

Între timp se prepară sosul din: suc de roșii, sare, piper, condimente pentru pui, boia de ardei puțin chilli, oregano, cimbru și zahăr tos. Condimentele se adaugă după gust, cu atenție la chilli, pentru ca sosul să nu fie prea iute.

Cine dorește ca sosul să fie mai gros, va adăuga și o linguriță de amidon alimentar. Se omogenizează sosul și se adaugă în tigaia cu copănele. 

Se mai lasă preparatul la foc mic, încă 5-6 minute. Se verifică dacă sunt pătrunse copănelele, iar când sosul a mai scăzut puțin și s-a legat, se ia tigaia de pe foc.

Copănelele preparate astfel, se servesc calde, cu 3-4 linguri de sos și cu mămăliguță caldă, preparată între timp.

 

 

TIPS-URI

1

Preparați copănelele la foc mic, într-o tigaie antiaderentă, cu capac.

2

Condimentați sosul după gust.

3

Sosul va fi mai legat, dacă adăugați o linguriță de amidon.

4

După ce adăugați sosul, aveți grijă să nu scadă prea mult și nici să nu se prindă de fundul vasului, în cazul în care nu este antiaderent. Acest preparat se servește cu sos.

5

Serviți copănelele calde cu sos și cu mămăliguță.

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele de pui in sos tomat, cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

RODIMUR 1

27.05.2020, 21:15

Și nouă ne plac, Rocsi...! Pentru că nu ne place carnea uscată, iască, ci mai moale și chiar cu sos... Mulțumesc frumos!

dantes 1

01.06.2020, 10:20

Bune!

RODIMUR 1

01.06.2020, 11:00

Mulțumesc frumos, Dantes!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paprikas unguresc de gaina