Copanele si piept de pui in sos bechamel picant

de Merisor in Pui, 24 Feb 2019 | 3309 vizualizari

 

Pentru că ne plac mult sosurile albe, dar și friptura de pui, le-am combinat într-un preparat delicios și greu de refuzat.
Evit să prepar des astfel de sosuri, pentru că sunt foarte calorice, dar odată la 2-3 săptămâni simțim nevoia să ne răsfățăm cu ele.
Sunt foarte gustoase și se combină perfect cu carnea de pui, cu ciupercile, sau cu diverse ingrediente

 

INGREDIENTE

  • 750 g copănele de pui
  • 450 g piept de pui
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • ulei pentru prăjit
  • Pentru sos:
  • 100 g unt
  • 100 g făină
  • 750 ml lapte
  • sare, după gust
  • piper alb, după gust
  • nucșoară, după gust
  • 2 căței de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copanele si piept de pui in sos bechamel picant:

Porționăm pieptul de pui în bucăți mai mici și le amestecăm cu copănelele de pui, apoi presărăm sare, piper și boia de ardei peste ele. Le pudrăm bine cu condimentele, pe toate părțile și le lăsăm la odihnit 15 minute. Le prăjim, apoi, în baie de ulei încins, până sunt frumos rumenite și bine pătrunse la interior. Se pot prepara și la cuptor să evităm uleiul, dar ai mei le-au preferat prăjite, că sunt mult mai bune, dar și pentru că avem colesterolul în parametri normali :D :D Scoatem carnea pe prosoape de hârtie absorbante și o scurgem bine de ulei. Cât se prăjesc copănelele, pregătim sosul bechamel. Topim untul într-un vas cu pereți dubli și adăugăm făina, amestecând intens până când untul este absorbit de toată făina. Turnăm, treptat, laptele fierbinte și amestecăm continuu pentru a nu se crea cocoloașe. Asezonăm, apoi sosul bechamel cu sare, piper alb și nucșoară, după gust și îl lăsăm să fiarbă pentru 2-3 clocote. Scufundăm, apoi, carnea de pui în el și îl mai lăsăm să fiarbă  pentru alte 2-3 clocote, timp în care adăugăm și usturoiul curățat și dat pe răzătoare. După stingerea focului, sau în timpul servirii, adăugăm pătrunjel verde tocat, pentru un plus de prospețime. Le servim calde, simple, pentru că au de toate și sunt foarte gustoase! Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele si piept de pui in sos bechamel picant" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de toamna cu bureti
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza cu chorizo

de Rocsi 9

ieri la 20:46

Paste cu sunculita si oua

ieri la 19:31

Fasole lata cu porc si sos de mustar la slow cooker Crock Pot

ieri la 19:26

RETETA RECOMANDATA
Ostropel de pui