Desert cornulete cu dulceata

de Rahela Velicu in Prajituri, 23 Oct 2017 | 12410 vizualizari

 

Cu dulceata aromata de trandafiri... minunate!

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • aprox. 250 g untura
  • 20 g drojdie proaspata
  • 130 ml apa minerala
  • 500 - 550 g faina
  • coaja rasa de portocala
  • dulceata de trandafiri
  • aprox. 250 g zahar pudra 
Portii: 35
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu dulceata:

Se pune mai intai faina cernuta intr-un bol. Se adauga oul, untura, drojdia divolvata in apa minerala, si coaja de portocala si se framanta putin pana rezulta un aluat omogen. Se lasa la dospit 1 ora la loc calduros.

Dupa ce a dospit, se intind foi foarte subtiri pe masa sau pe blatul de lucru presarat cu faina, se taie triunghiuri, iar in partea lata a triunghiului punem gemul si rulam.

Punem cornuletele formate in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit, pentru aprox. 20 de minute sau pana cand incep sa se rumeneasca usor.

Cand sunt gata, se dau prin zahar pudra.

TIPS-URI

1

Ies 2 tavi din aceasta compozitie.

2

Untura poate fi inlocuita cu unt de 80% grasime

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu dulceata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Kati