Cornulete cu rahat

de Merisor in Prajituri, 21 Iun 2013 | 40177 vizualizari

 

Este reteta mamei soacre, o face de cate ori este o sarbatoare si imarte pentru pomenirea mortilor.
Ieri am fost si am facut impreuna aceste minunate cornulete.
Pentru faina nu este o cantitate anume, se framanta un aluat destul de elastic, dar nu atat de tare ca la paine, trebuie sa nu se mai lipeasca de maini, atunci este gata.
Ies atat de fragede datorita osanzei si bicarbonatului.

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri cu varf osanza/untura
  • 8 linguri apa minerala
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura otet
  • sare
  • 1 varf lingurita bicarbonat
  • 25 gr drojdie.
  • faina cat cuprinde
  • 250 gr rahat multicolor
  • 2 licuri zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • Zahar pudra pentru ornat
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat:

Mai intai frecam drojdia cu o lingura de zahar pana la lichefiere, apoi frecam osanza cu cealalta lingura de zahar si zaharul vanilat si le impreunam.

Punem otetul intr-o cescuta si dizolvam in el bicarbonatul, apoi il adaugam peste osanza, punem putina sare, esenta de vanilie, apoi cu ajutorul mixerului incorporam apa minerala si o parte din faina.

Spun o parte din faina pentru ca  in momentul cand incepe sa se intareasca aluatul, scoatem mixerul si framantam cu mana.

Adaugam faina pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Nu este un aluat prea tare.

Infainam sau ungem masa de lucru si intindem aluatul cu ajutorul sucitorului intr-o  forma dreptunghilatra si nu prea groasa.

Taiem patratele cam de 1,5 cm latura si punem pe fiecare cate o bucata de rahat de fructe. Rulam si asezam in tava unsa sau tapetata cu hartie de copt.

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35 minute sau pana se coloreaza putin.

Cand sunt reci le pudram cu zahar cu aroma de vanilie sau simplu.

Sunt asa de bune alaturi de o cana cu lapte sau iaurt!

TIPS-URI

1

Se pot adauga si 2 oua in compozitie, de regula doar galbenusurile.

2

Se pot face si de post inlocuind osanza cu margarina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Merisor 1

22.06.2013, 08:45

Gaby se pot inmuia in ceva...digestiv acolo

gaby_duceag 1

22.06.2013, 08:49

)))))))))))))))))))))))))

Bya Ralu 1

24.06.2013, 00:52

de cand nu am mai papat

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu rahat (de post)