Desert cornulete cu rahat

de Geanina87 in Dulciuri, 11 Ian 2015 | 42343 vizualizari

 

Imi ramasese niste rahat de la cozonacii facuti pentru Craciun si am zis ca trebuie sa prestez niste cornulete. Reteta e de la cumnata mea, doar ca in loc de untura, eu am pus margarina. Se fac rapid si sunt tare bune.

 

INGREDIENTE

  • 250 g margarina (untura sau unt) 
  • 500 g faina
  • 1 pliculet de praf de copt
  • 3 galbenusuri
  • coaja de lamaie
  • 3-4 linguri cu smantana
  • 1 praf de sare
  • rahat
  • zahar pudra
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu rahat:

Din ingredientele de mai sus (fara rahat si zahar pudra) se face un aluat nelipicios. Luam cate o bucata mica, o intindem cu sucitorul pe masa de lucru si o taiem in triunghiuri ca in imagine. Pe fiecare triunghi punem cate o bucatica de rahat si rulam.

Asezam cornuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 15-20 minute (depinde de cuptor). Cand sunt gata, trecem cornuletele fierbinti prin zahar pudra.

TIPS-URI

1

Eu am folosit Rama Experta Savoare de Unt in loc de untura.

2

Cornuletele se mai pot umple si cu miez de nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu untura