Cornulete cu rahat (de post)

de Valclaudia in Prajituri, 16 Mar 2014 | 7058 vizualizari

 

reteta cu bors, preluata de la Ionela2682 (cu multumiri...) Excelente cornulete!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana ulei
  • 1 1/2 cana bors
  • 1/2 pachetel drojdie
  • un praf de sare
  • 1 lingura de zahar
  • faina cat cuprinde
  • rahat din comert
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat (de post):

Amestecam drojdia cu o lingura de zahar si un praf de sare pana devine lichida.


Incalzim usor borsul, il punem peste drojdia dizolvata.


Adaugam o cana de ulei,apoi faina cat cuprinde.


Va rezulta un aluat foarte gras,care se modeleaza extrem de usor.


Lasam aluatul la crescut cca 15-20min (intre timp avem grija sa preincalzim cuptorul), apoi rupem cate o bucata de marimea unei mingi de tenis pe care o intindem pe masa de lucru infainata, o impartim in 8 cu ajutorul unui pinten.


La baza fiecarei bucati rezultate asezam o bucata de rahat, rulam cornuletele si le asezam in tava pe hartie de copt.


Dam tava la copt pana se rumenesc cornuletele (temperatura moderata, cca 15 min.)


Punem intr-o punga rezistenta cca 200 gr. zahar pudra,scoatem cornuletele fierbinti din tava,le trecem prin punga cu zahar, apoi le asezam pe platou.


Pofta buna!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Rocsi 1

16.03.2014, 20:19

Mamaaaa ce fragede sunt

anca_rm 1

17.03.2014, 10:43

foarte buneeee

MIUTA 1

17.03.2014, 10:47

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4197 puncte

Catalina L

3391 puncte

 Merisor

3247 puncte

Constelatialeu

2943 puncte

RODIMUR

2844 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gem de gutui
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

RETETA RECOMANDATA
Cornulete ''Buni''