Desert cornulete cu untura si iaurt

de mirela0911 in Prajituri, 1 Dec 2021 | 7327 vizualizari

 

Nu erau in plan aceste cornulete, dar pentru ca imi inghetase un iaurt grecesc in frigider (nu ma intrebati cum, ca nici eu nu stiu) si dupa ce s-a dezghetat a devenit cam lichid, am zis gata, numai bun pentru niste cornulete. Asa am si facut, prin urmare acestea sunt cornuletele.

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina alba
  • 1 lgt sare
  • 50 g zahar pudra
  • 5 g drojdie uscata
  • 1 ou mare
  • 150 g untura
  • 250 g iaurt
  • un borcan de 300 g gem de prune
  • 3-4 lg nuca macinata
  • esenta de rom
  • zahar pudra vanilat
Portii: 63
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu untura si iaurt:

Intr-un bol se pune faina cernuta, se adauga sarea, zaharul pudra, drojdia uscata, untura si iaurtul. Se amesteca toate ingredientele apoi se ratoarna pe masa de lucru si se framanta pana se obtine un aluat omogen. Se lasa acoperit pentru o jumatate de ora sa se odihneaasca.

Gemul se amesteca cu nuca macinata, se adauga esenta de rom dupa gust si se lasa deoparte.

Se rupe din aluat o bucata de aluat. Se intinde pe masa de lucru in forma cat de cat rotunda, se asaza deasupra o farfurie, se decupeaza in jurul ei apoi se taie in 8 triunghiuri. Se asaza pe baza triunghiului o lgt din amestecul de gem si nuca apoi seruleaza cat mai strans, spre varf, formandu-se cornuletul. La fel se procedeaza cu tot aluatul.

Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt apoi se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 25-30 de minute sau pana incepe sa devina usor maronii deasupra.

Se scot din cuptor si asa fierbinti se tavalesc prin zahar pudra vanilat.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca le preferati mai dulci, adaugati in aluat mai mult zahar sau in gem.

2

Se pot prepara cu orice fel de gem, important e sa se adauge nuca macinata pentru a ingrosa putin amestecul, sa nu curga la coacere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu untura si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

03.12.2021, 20:29

Combinatia asta de untura cu iaurt la cornulete este grozava! Am facut si ies minunate!

dantes 1

04.12.2021, 12:02

Bune!

mirela0911 1

05.12.2021, 09:41

Va multumesc pentru aprecieri!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede cu gem