Cornulete de zapada

de Criss in Prajituri, 24 Dec 2015 | 4270 vizualizari

 

Cornuletele acestea sunt cele mai fragede, mai fine si mai delicate prajiturele pe care vi le puteti imagina. Dupa ce stau 2-3 zile, realmente se topesc in gura. Se umple de regula cu mac, dar la fel de bine se pot umple si cu nuca sau chiar magiun de prune. Eu le-am facut cu mac pe toate. Ce-i drept sunt cam migaloase dar sunt foarte spornice pentru ca ies destul de multe.

 

INGREDIENTE

  • 380 g faina
  • 2 linguri gris
  • 200 g unt
  • 200 g smantana
  • Umplutura: 
  • 200 g mac macinat
  • 110 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 ml lapte
  • coaja rasa de la o lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete de zapada:

Pentru umplutura se amesteca macul macinat cu zaharul pudra, zaharul vanilat si coaja de lamaie apoi se adauga laptele cald si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu gris, apoi se adauga untul si se amesteca pana devine nisipos. Se adauga apoi smantana si se framanta un aluat elastic si nelipicios care se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider pentru o ora. Dupa acest timp se scoate aluatul si se intinde pe planseta infainata. Se decupeaza cercuri cu diametru 6 cm, se pune cate o lingurita din umplutura, se pliaza in forma de semicerc apoi se da forma de cornulet asa cum se poate vedea si in imagini. Se pun cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt si se coc 25 minute, apoi se tavalesc fierbinti prin zahar pudra. Se pastreaza in cutii de tabla inchise ermetic.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete de zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Criss 1

26.12.2015, 15:35

Da Rocsi, chiar ca se topesc in gura. Sunt foarte fragede si pe masura ce stau se fragezesc. Numai ca nu prea stau...

Raluca57 1

28.12.2015, 23:03

Le-am făcut, intr-adevar fragede. Aluatul este minunat, se lucrează ușor. Am făcut cu mac, gem, rahat. Sper să reziste 2-3 zile.

Criss 1

29.12.2015, 09:46

Raluca, ma bucur ca le-ai facut. Rezista si doua saptamani si cu cat stau mai mult cu atat devin mai fragede.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu iaurt