Cornulete fragede

de Angelina_Elena in Dulciuri, 15 Iun 2014 | 10494 vizualizari

 

Reteta 450, by Rocsi! Multumesc draga mea! :-* Un aluat atat de fraged incat ti se topeste in gura...foarte bune, MINUNATE as putea spune! Cu siguranta raman pe lista favoritelor si le voi incerca si cu alta umplutura! Duminica frumoasa! >:d

 

INGREDIENTE

Aluat fraged:

  • 300 g smantana
  • 300 g untura
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 praf de sare
  • faina cat cuprinde (700-800 g)

Umplutura:

  • 1 castron nuca macinata
  • 1 lingura cacao
  • 3-4 linguri zahar
  • 2 linguri esenta de rom
  • putin lapte caldut
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede:

Aluat fraged:


Smantana si untura (de la temperatura camerei) le punem intr-un bol si amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn.


Adaugam praful de sare, apoi adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si framantam pana obtinem un aluat nelipicios si usor de modelat.


Il lasam deoparte si pregatim umplutura.


Umplutura:


Nuca macinata o amestecam cu cacaoa, zaharul si esenta.


Amestecam bine ingredientele uscate,apoi turnam putin lapte, cat sa obtinem o pasta omogena.


Rupem bucatele de aluat si intindem o foaie cu sucitorul,


Taiem apoi patratele. Pe mijloc punem cate o jumatate de lingurita de umplutura, apoi le rulam.


Tapetam o tava cu hartie de copt.


Asezam cornuletele in tava apoi le dam in cuptorul incins, la temperatura medie.


Le lasam cat sa se rumeneasca usor pe talpa.


Cat timp se coc acestea,pregatim alta tava de cornulete si tot asa pana terminam.


Cand sunt gata ,le scoatem (eu le-am scos si le-am lasat sa se raceasca pe o coala).


Reci le tavalim prin zahar pudra vanilat.


Le pastreazam in cutii sau caserole cu capac. A doua zi, (in caz ca mai rezista), sunt si mai bune!



Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Daca nu va place aceasta umplutura, le puteti umple cu rahat, dulceata amestecata cu nuca macinata sau magiun de prune.

2

In cazul in care nu aveti untura, folositi unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Angelina_Elena 1

15.06.2014, 21:05

Multumesc pentru apereciere Rocsi, dar si pentru reteta, care e minunata si favorita mea!

laura_n 1

16.06.2014, 16:20

Bravoo, Elena! la cat mai multe retete minunate! imi plac toate retetele si prezentarile tale!

Angelina_Elena 1

16.06.2014, 19:13

Saru´mana Laura! Esti o scumpicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu gem