Cornulete fragede cu untura

de Rocsi in Prajituri, 3 Ian 2012 | 47602 vizualizari

 

Asta este reteta copilariei si cornulete pe care le adoram asa ca pentru Revelion le-am pus in practica....Se topesc in gura,sincer!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr smantana
  • 500 g untura
  • 2 plicuri praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 1 esenta vanilie
  • 1300-1400 gr faina(depinde mult daca smantana este mai subtire sau mai groasa)
  • Umplutura:
  • 1 castron cu nuca macinata
  • 1 lingura cu varf cacao
  • 1 esenta rom
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • putin lapte pentru inmuiat nuca
  • rahat
  • zahar pudra cu gust de vanilie
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu untura:

Smantana si untura(de la temperatura camerei) le omogenizam.


Adaugam praful de copt,coaja rasa de lamaie,praful de sare si esenta.


La urma turnam faina treptat si framantam pana obtinem un aluat nelipicios si usor de lucrat,gen plastilina.


Il lasam 5 minute deoparte si pregatim umplutura.


Umplutura:


Nuca macinata o amestecam cu cacaua,coaja de lamaie rasa,zaharul si esenta.


Amestecam bine ingredientele uscate,apoi punem putin lapte,cat sa se inmoaie nuca si sa fie ca o pasta grosuta.


Rahatul il taiem fasiute pe lung.


Rupem bucatele de aluat si intindem o foaie cu sucitorul, cam de 1 cm grosime.


Taiem patratele,pe un colt punem fie o bucatica rahat,fie jumatate de lingurita cu umplutura de nuca apoi le rulam.


Ungem o tava cu margarina si punem hartie de copt.


Asezam cornuletele in tava apoi le dam in cuptorul incins,dar temperatura sa fie potrivita.


Le lasam cat sa se usuce putin 15-20 minute maximmmmmmmmmmmmm!!!!!!


Cat timp se coc acestea,pregatim alta tava de cornulete.


Si procedam la fel pana terminam aluatul.


Cand sunt gata ,le scoatem intr-un bol si le lasam sa se raceasca.


Reci le tavalim prin zahar pudra vanilat.


Se pastreaza in cutii sau intr-un bol,dar le acoperiti sa nu se usuce.


Oricum rezista mult,in caz ca nu se mananca repede.


Vi le recomand cu drag.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu untura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Rocsi 1

02.02.2012, 20:18

Sunt foarte bune..ma bucur ca iti plac!!

babi5 1

18.12.2014, 09:25

Rocsi 1

18.12.2014, 21:10

Babi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu rahat