Desert cornulete fragede cu untura

de Rocsi in Prajituri, 3 Ian 2012 | 70419 vizualizari

 

Asta este reteta copilariei si cornulete pe care le adoram, asa ca pentru Revelion le-am pus in practica....Se topesc in gura, sincer!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 gr smantana
  • 500 g untura
  • 2 plicuri praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 1 esenta vanilie
  • 1300-1400 gr faina 
  • Umplutura:
  • 1 castron cu nuca macinata
  • 1 lingura cu varf cacao
  • 1 esenta rom
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • putin lapte pentru inmuiat nuca
  • rahat
  • zahar pudra cu gust de vanilie
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete fragede cu untura:

Aluat: Smantana si untura (la temperatura camerei) le omogenizam. Adaugam praful de copt, coaja rasa de lamaie, praful de sare si esenta.

La final punem faina treptat si framantam pana obtinem un aluat nelipicios si usor de lucrat, gen plastilina.

Il lasam 5 minute deoparte si pregatim umplutura.

Umplutura: Nuca macinata o amestecam cu cacaua, coaja de lamaie rasa, zaharul si esenta. Amestecam bine ingredientele uscate, apoi punem putin lapte, cat sa se inmoaie nuca si sa fie ca o pasta grosuta. Rahatul il taiem fasiute pe lung.

Rupem bucatele de aluat si intindem o foaie cu sucitorul, cam de 1 cm grosime.

Taiem patratele, pe un colt punem fie o bucatica de rahat, fie jumatate de lingurita cu umplutura de nuca apoi le rulam.

Ungem o tava cu margarina si punem hartie de copt.

Asezam cornuletele in tava, apoi le dam in cuptorul incins la temperatura medie.

Le lasam cat sa se usuce putin 15-20 minute maxim!

Cat timp se coc acestea, pregatim alta tava de cornulete. Si procedam la fel pana terminam aluatul.

Cand sunt gata, le scoatem intr-un bol si le lasam sa se raceasca, apoi le tavalim prin zahar pudra vanilat.

Se pastreaza in cutii sau intr-un bol, dar le acoperiti sa nu se usuce.

Oricum rezista mult ,in caz ca nu se mananca repede.

Vi le recomand cu drag!

 

 

TIPS-URI

1

 Cantitatea de faina difera, depinde mult daca smantana este mai subtire sau mai groasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede cu untura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu rahat