Cornulete fragede cu untura

de CarmenBlue in Dulciuri, 24 Iun 2015 | 8438 vizualizari

 

Am gasit o reteta absolut minunata de cornulete fragede, care m-a incantat, mai ales ca am putut sa o fac cu aproape o saptamana inainte de a pleca la sat, la mama soacra, la Ruga de Rusalii. Sunt delicioase si, intr-adevar, au ramas proaspete si fragede si dupa 8 zile cand au fost devorate! Multumesc, vio-dreams!
http://www.caietulcuretete.com/2015/05/cornulete-fragede.html

 

INGREDIENTE

  • 500 g untura alba de porc
  • 10 linguri apa
  • 3 linguri zahar
  • 5-6 linguri otet
  • cca 1 kg faina
  • nuci sau rahat
  • esenta vanilie
  • 3-4 linguri zahar pudra
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu untura:

Reteta cere, dupa cum ati vazut, 500 g de untura. Eu am avut aproximativ 300 de grame untura si am completat pana la 500 cu unt.


Se amesteca untura cu apa, zaharul, otetul si esenta. Nu va stresati prea tare ca nu se amesteca. Incepeti sa adaugati faina cernuta pana devine un aluat omogen.


Acest pas e foarte important. Aluatul se impacheteaza intr-o folie de plastic si se lasa la frigider 24 de ore.


A doua zi, se scoate aluatul din frigider. Se imparte in opt. Se ia cate o bila de aluat si se intinde intr-un cerc care se taie in 8 raze, sau in functie de cat de mari doriti cornuletele. Se pune cate o bucatica de rahat la baza triubghiului si se ruleaza catre varf. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt.


Ultimele doua bile de aluat le-am intins intr-un dreptunghi, le-am uns cu magiun de prune (silvoita facuta in casa :D), am presarat nuca macinata mare. Am rulat de pe latura mare si am taiat cu cutitul.


Se coc aproximativ 20 de minute la foc potrivit, pana se rumenesc usor. Se pudreaza cu zahar praf.


Sunt absolut colosale. Se topesc in gura. Multumesc, Vio!

 

TIPS-URI

1

Aluatul pastrati-l 24 ore in frigider. Apoi coaceti cornuletele cu cel putin o zi inainte de a le consuma, ideal ar fi chiar 2-3 zile,

2

Sunt deosebit de fragede. Se vor manevra cu grija.

3

Nu se unge cu ulei si nici nu se pune faina pe masa de lucru.

4

Aluatul este unul deosebit de bun si e usor de lucrat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu untura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

COMENTARII (12)

CarmenBlue 1

25.06.2015, 09:11

Va multumesc, oameni dragi!

Rocsi 1

25.06.2015, 10:44

Sunt cele mai bune!

Andreea Caroline 1

27.06.2015, 10:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

RETETA RECOMANDATA
Cornulete albe