Cornulete fragede cu untura

de CarmenBlue in Dulciuri, 24 Iun 2015 | 16723 vizualizari

 

Am gasit o reteta absolut minunata de cornulete fragede, care m-a incantat, mai ales ca am putut sa o fac cu aproape o saptamana inainte de a pleca la sat, la mama soacra, la Ruga de Rusalii. Sunt delicioase si, intr-adevar, au ramas proaspete si fragede si dupa 8 zile cand au fost devorate! Multumesc, vio-dreams!
http://www.caietulcuretete.com/2015/05/cornulete-fragede.html

 

INGREDIENTE

  • 500 g untura alba de porc
  • 10 linguri apa
  • 3 linguri zahar
  • 5-6 linguri otet
  • cca 1 kg faina
  • nuci sau rahat
  • esenta vanilie
  • 3-4 linguri zahar pudra
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu untura:

Reteta cere, dupa cum ati vazut, 500 g de untura. Eu am avut aproximativ 300 de grame untura si am completat pana la 500 cu unt.


Se amesteca untura cu apa, zaharul, otetul si esenta. Nu va stresati prea tare ca nu se amesteca. Incepeti sa adaugati faina cernuta pana devine un aluat omogen.


Acest pas e foarte important. Aluatul se impacheteaza intr-o folie de plastic si se lasa la frigider 24 de ore.


A doua zi, se scoate aluatul din frigider. Se imparte in opt. Se ia cate o bila de aluat si se intinde intr-un cerc care se taie in 8 raze, sau in functie de cat de mari doriti cornuletele. Se pune cate o bucatica de rahat la baza triubghiului si se ruleaza catre varf. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt.


Ultimele doua bile de aluat le-am intins intr-un dreptunghi, le-am uns cu magiun de prune (silvoita facuta in casa :D), am presarat nuca macinata mare. Am rulat de pe latura mare si am taiat cu cutitul.


Se coc aproximativ 20 de minute la foc potrivit, pana se rumenesc usor. Se pudreaza cu zahar praf.


Sunt absolut colosale. Se topesc in gura. Multumesc, Vio!

TIPS-URI

1

Aluatul pastrati-l 24 ore in frigider. Apoi coaceti cornuletele cu cel putin o zi inainte de a le consuma, ideal ar fi chiar 2-3 zile,

2

Sunt deosebit de fragede. Se vor manevra cu grija.

3

Nu se unge cu ulei si nici nu se pune faina pe masa de lucru.

4

Aluatul este unul deosebit de bun si e usor de lucrat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu untura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

CarmenBlue 1

25.06.2015, 09:11

Va multumesc, oameni dragi!

Rocsi 1

25.06.2015, 10:44

Sunt cele mai bune!

- Andreea - 1

27.06.2015, 10:25

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dulceata de afine si mure

de katty 6

ieri la 18:01

Tarta cu branza, porumb, ton si spanac

de katty 6

ieri la 17:52

Tocanita de ardei kapia copt

de katty 6

ieri la 17:45

Salata de vinete la gratar cu rosii si usturoi

de katty 6

ieri la 17:40

RETETA RECOMANDATA
Desert pariziene cu branza si stafide