Desert cornuri dulci pufoase

de madi_marin in Dulciuri, 23 Ian 2022 | 4591 vizualizari

 

Am luat această rețetă de pe canalul de YouTube Vinastar Channel. Este o rețetă foarte ușoară , iar rezultatul este gustos și pufos.

 

INGREDIENTE

  • 115 g lapte condensat
  • 180 ml lapte călduț
  • 12 g drojdie proaspătă ( sau 2 lingurițe drojdie uscată)
  • 355 g făină cernută
  • 30 g unt moale
  • 1/2 linguriță sare
  • lapte+miere pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornuri dulci pufoase:

Se pun în vasul robotului laptele condensat, laptele călduț și drojdia.

Se amestecă bine cu o lingură, apoi se pune toată făina cernută.

Se montează cârligul de frământat și se omogenizează ingredientele.

Se pun untul moale și sarea și se frământă un aluat nelipicios.

Se lasă la odihnit 3 minute, după care se mai frământă timp de 5 minute.

Obținem un aluat catifelat, pe care îl lăsăm la crescut timp de 1 ora .

Se împarte aluatul în 8 bucăți pe care le formăm biluțe și le lăsăm la crescut 10 minute.

Fiecare biluță se întinde cu sucitorul în foaie subțire, apoi se pliază din ambele părți spre mijoc, după care marginile se lipesc bine, astfel obținând un rulou .

Ruloul se întinde din nou , de data asta sub formă de triunghi, apoi rulam formând cornul.

Se formează toate cornurile, apoi se lasă la crescut pentru încă 1 oră .

Se ung cu lapte și se coc la 180 grade C, căldură sus/jos, 25 de minute.

La final se ung din nou cu unt topit amestecat cu miere.

Pentru varianta sărată, se adaugă 2 lingurițe de sare și se ung când sunt gata doar cu unt topit .

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri dulci pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cornuri bicolore